Groenmarkt 163   |   3311BD Dordrecht   |   078 - 63 12 386   |   info@kinderboekwinkeldegiraf.nl
Archief

Hier worden de oudere artikelen van onze website geplaatst.Loet en Oma
donderdag 29 september 2016 10:36

Voorleesvoorstelling door Ruth Bakker

In deze muzikale voorleesvoorstelling leest het stoere meisje Loet voor uit haar boek Loet Moet samen met Oma. Dit doet zij op haar eigen(wijze), interactieve en knotsgekke manier! Loet is gecreëerd en wordt gespeeld door de bekroonde actrice en auteur Ruth Bakker. Loet is gek op haar Oma. Samen verzinnen ze de leukste dingen. Zoals dieren nadoen, dansen en rijmrappen. Oma leert Loet zelfs breien, best ingewikkeld…
Hoe oud is Oma eigenlijk? En hoe komt Oma aan haar grappige kraakstem? Loet gaat samen met de kinderen op onderzoek... Op Youtube kun je al vast kennismaken met Loet

Datum: Woensdag 5 oktober

Plaats: Stadsbibliotheek Dordrecht

Tijd: 14.30 tot 15.30 uur

Kosten: gratis

Na afloop is het boek te koop en zal Ruth signeren

Aanmelden kan via de site van de Bibliotheek Aanzet

 
Voor altijd jong
dinsdag 17 mei 2016 09:13

Opa's en oma's

De 'vaders en moeders op het schoolplein'zijn lang niet altijd meer de ouders van de kinderen. Steeds vaker komt het voor dat de grootouders de rol van ouders een aantal dagen per week op zich nemen. Voor het lezen en voorlezen geldt dat net zo. Bovendien worden veel kinderboeken niet door de ouders, maar door de grootouders gekocht. Hoog tijd om die oma's en opa's eens centraal te stellen tijdens de Kinderboekenweek met als motto Voor altijd jong!
In oktober draait alles dus om lieve, gekke, chagrijnige, wilde, ondeugende, wijze, grappige, stokoude of juist superenergieke opa's en oma's.

Zo kun je in de Rode Zwaan van Sjoerd Kuyper lezen dat grootvaders soms uitstekende verhalenvertellers zijn. En dat je met oma's de wildste dingen kunt beleven, zoals Annemarie Bon en Heleen Brulot laten zien in Avontuur met oma. Maar grootouders zijn niet allemaal even gezellig en vriendelijk. Dat is bijvoorbeeld goed te lezen in Roald Dahl's Joris en de geheimzinnige toverdrank. Zo zijn de kinderboeken over dit thema net zo gevarieerd als alle opa's en oma's zelf!

Kinderboekenweekgeschenk

Oorlog en Vriendschap is de titel van het kinderboekenweekgeschenk 2016 en is geschreven door Dolf Verroen (87). Het motto Voor altijd jong! is op zijn lijf geschreven want onder zijn witte haren stralen nog steeds de ogen van een enthousiast nieuwsgierig jongetje. De illustraties zijn gemaakt door Charlotte Dematons.

Het verhaal:
Joop begrijpt niet hoe het kan, maar als Kees hem voor het eerst aankijkt, weet hij dat ze vrienden zullen worden. Maar het is oorlog en Joop ontdekt al snel dat weinig dingen voor altijd zijn. Sommige kinderen komen niet meer naar school. De meester geeft geen les meer, want Duitse soldaten hebben het schoolgebouw in beslag genomen. Zelfs thuis is alles anders. Met een onderduiker in huis moet je altijd op je hoede zijn. Als de winter komt, sluipt de honger Joops leven binnen. Gelukkig heeft hij Kees. Maar kan hun vriendschap wel bestaan in een tijd waarin goed en fout op scherp staan?

Er is ook een speciale grotelettereditie verkrijgbaar, speciaal voor kinderen die moeite hebben met lezen. Het geschenk ontvang je bij besteding van tenminste 10 euro.

Prentenboek van de Kinderboekenweek

Waar is Ludwig? is niet zomaar een prentenboek, het is namelijk een leporello wat je mooi neer kunt zetten. De jonge en veelbekroonde illustrator Floor Rieder heeft het gemaakt.

Het verhaal:
Oma is haar kat weer eens kwijt. Misschien zit Ludwig bij de buren? Of bij de buren van de buren? Al zoekend gaat oma alle huizen in haar straatje langs. Hier en daar maakt ze een praatje en soms blijft ze iets langer hangen dan haar bedoeling is. En Ludwig? Die heeft zo zijn eigen favoriete adresjes in de straat en kent de meeste buren misschien nog wel beter dan oma!

7.95 euro

 
Lezing Rindert Kromhout: Een paradijs op aarde
maandag 11 april 2016 14:07

De kracht van verbeelding

Vanessa Bell en haar zus Virginia Woolf waren centrale figuren in wat wel de Bloomsbury Groep wordt genoemd, een bonte verzameling van voornamelijk kunstenaars die woonden en werkten in Engeland in de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw. Rindert Kromhout schreef een trilogie over de bijzondere en artistieke familie Bell die woonde op Charleston, een fantastisch huis op het Engelse platteland. In het eerste deel (Soldaten huilen niet) beleven we het vrijgevochten en artistieke leven aldaar, door de kinderogen van zoon Quentin. Het tweede vanuit de adolescent Angelica, de stiefzus van Quentin, dochter van Duncan. Het laatste deel ondervraagt Quentin, inmiddels volwassen, Duncan. Duncan was de minnaar van zijn moeder en de laatste bewoner van Charleston. Rindert Kromhout geeft een lezing over de Bloomsbury-groep, over deze bijzondere tijd in de geschiedenis, over de kleurrijke bewoners en bezoekers van Charleston.

 

In mei verschijnt van Kromhout tevens het prentenboek De Gouden Lijst, het Bloomsbury leven vertelt voor jonge kinderen en geïllustreerd door Gerda Dendooven.

Lezing vindt plaats op vrijdag 20 mei om 17.00 uur (tot ongeveer 18.30 uur)
Kosten: € 7.50 (incl. versnapering), reserveren via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of telefoon (078 6312386)
Leeftijd: volwassenen en jongeren

 

 
Arend van Dam vertelt...... voor volwassenen
maandag 14 september 2015 13:24

 
De Komst van de Koning
dinsdag 07 april 2015 07:08

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reserveren kan via de Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 
Kolletje poppenkast
maandag 12 januari 2015 12:13
Kolletje is jarig! Ze is 4 jaar geworden en dat viert ze tijdens de Nationale Voorleesdagen bij ons in Kinderboekwinkel De Giraf op zaterdag 24 januari om 14.00 uur.
Alle kinderen zijn uitgenodigd voor Kolletjes verjaardag! Samen bakken we een taart op papier, gaan we zingen en maken een kadootje voor Kolletje.
Dan komt tante Laetitia en krijgt Kolletje toverstokken.
En wat er dan gebeurt.....
Natascha Stenvert is illustrator en heeft al heel veel boeken gemaakt. Samen met schrijver Pieter Feller won ze eerder al de Kinderboekwinkelprijs met Kolletje. We zijn blij Natascha in onze winkel te mogen ontvangen!
Kosten per persoon 2.50 euro (incl. limonade en tractatie). Bel 078 6312386 om te reserveren of stuur een Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
 
Sinterklaas met Koos
donderdag 27 november 2014 18:37

Zie ginds komt Koos Wieman met Poesie al aan.
Hij brengt ons verhalen, kom jij ze verstaan?
Het wordt zeker lachen dat weet je bij Koos
wat zal hij weer toveren uit zijn trukendoos.........

Op Zaterdag 29 november komt Jacobus Wieman samen met Poesie naar De Giraf om een verhaal te vertellen over Sinterklaas. Ook neemt hij zijn draai-orgeltje mee om samen liedjes te zingen.

Vanaf 4 jaar

Aanvang 11.00 uur

Kosten per persoon € 2.50 (incl. iets lekkers)

 

 
Boekpresentatie Kristine Groenhart
maandag 29 september 2014 20:10

Kristine Groenhart is auteur en docent Nederlands. Ze is opgegroeid in Dordrecht, heeft hier het gymnasium afgemaakt en fanatiek gehockeyd. Inmiddels woont ze al 16 jaar op het platteland in Engeland. Toen Kristine in Engeland ging wonen en haar kinderen daar naar school gingen herkende ze veel uit de, door haar verslonden, boeken van Enid Blyton. De oude gebouwen, het strakke uniform met blazer en stropdas, de competitie om een plekje in het schoolteam en de hoogste cijfers. Al snel besloot ze zelf een kostschoolboekenserie te gaan schrijven. Haar eerste kinderboek getiteld Mulberry House wordt gepresenteerd in De Giraf. Kristine komt hiervoor speciaal naar Dordrecht over.

Woensdag 5 november 2014 om 16.30 uur

 
FEEST!
dinsdag 09 september 2014 23:04

 
ZomerZwerfKaart 2014
maandag 02 juni 2014 19:27

De ZomerZwerfKaart is hét zomervakantieprogramma in Dordrecht voor kinderen en loopt van 16 juli t/m 31 augustus. Op verschillende plekken zoals het Dordrechts Museum, het Energiehuis, de Bibliotheek, de Stadsboerderij én De Giraf is er dan iets leuks te doen, en per activiteit krijgen deelnemende kinderen een stempel. Een ZomerZwerfKaart vol stempels geeft recht op een leuke verrassing. De kaarten zelf worden de komende weken verspreid en zijn ook verkrijgbaar in De Giraf.

Hoe begint iets?
Met niets?
Misschien.
Doe je ogen dicht.
Denk alles weg.
Ook jezelf.
Niets.
Begin opnieuw.

Vier cirkels, vier vierkantjes en vier driehoekjes: meer heb je niet nodig om misschien wel alles te maken. Guido van Genechten doet het je voor in dit kunstzinnig en gewaagd boek over het begin en over het einde en over alles daartussenin. We zijn benieuwd naar jouw fantasie en nodigen je uit om bij ons  jouw creatie te scheppen tijdens de zomervakantie. Deze activiteit is gratis en kan op alle momenten dat de winkel open is.

 
<< Start < Vorige 1 2 Volgende > Einde >>
Pagina 1 van 2