Groenmarkt 163   |   3311BD Dordrecht   |   078 - 63 12 386   |   info@kinderboekwinkeldegiraf.nl
leesjemee

 • Jij met mij

  Vis is vies En wou zich wassen Wou zich wissen Wou zich wassen Wou zich plissen plessen plassen Al haar schubben Wou ze schrobben Schubben schrobben In de tobbe Om zich schoon te wissen wassen Visje, visje Visje mijn Wistje, wist je Dat een vis nooit vies kan zijn? Visjes vies Zijn heel gewoon Altijd … Continue reading "Jij met mij"


 • Podkin Eenoor

  Het is Midwinternacht als een rondreizende bard aankomt in de konijnenburcht van Doornwoud. In ruil voor een maaltijd en een slaapplek wil hij wel het échte verhaal over Podkin Eenoor vertellen. Al meteen in het tweede hoofdstuk lees je over de Goroms. Monsterlijke konijnen met bloeddoorlopen ogen en knarsend metaal om hun lijf. Zij zijn een … Continue reading "Podkin Eenoor"


 • Diepzeedokter Diederik

  Elke ochtend duikt diepzeedokter Diederik de oceaan in, op zoek naar zeedieren in nood. Een goudmakreel met een stijve staart, een sardientje dat stinkt of een kwal met rugpijn? Dokter Diederik weet overal raad mee. Maar wat te doen als je zelf in moeilijkheden raakt? Waar Gust eerder in het boek Garage raad wist met alle … Continue reading "Diepzeedokter Diederik"


 • Makkelijk lezen Top 25

  Er is een nieuwe Makkelijk lezen Top 25 samengesteld, waarin allerlei aantrekkelijke, uitnodigende titels zijn te vinden in de leeftijdscategorie 7-12 jaar. Deze Top 25 geldt voor de periode voorjaar-zomer 2017 en bevat allerlei genres: – Boeken met weetjes – Strips – Spannende of grappige verhalen – Graphic Novels – Moppen – Theaterleesboeken – Luisterboeken … Continue reading "Makkelijk lezen Top 25"


 • Kom binnen!

  Ondertitel: Een kijkje in het leven van vijf kinderen. Meisjes en jongens uit vijf totaal verschillende landen en culturen. Wel zijn ze allemaal ongeveer even oud, namelijk tussen de 11 en 13 jaar. In dit mooie fotoboek van de winnaar van de World Press Photo en de Zilveren camera vind je hun schitterende portretten en vertellen zij … Continue reading "Kom binnen!"