Groenmarkt 163   |   3311BD Dordrecht   |   078 - 63 12 386   |   info@kinderboekwinkeldegiraf.nlVanaf 10 jaar

Het assortiment in deze leeftijdscategorie is heel groot omdat we deze door laten lopen tot 14 jaar. We merken dat de vragen, interesses en leeservaringen bij kinderen van 10 tot 14 jaar erg uiteen lopen. Daarom maken we het aanbod breed. Historische boeken, realistische verhalen, boeken vol magie en fantasy, spanning of juist humor. Opvallend goed gaan de boeken van De grijze jager, Leven van een loser en Hoe overleef ik. We laten je op deze website vooral de nieuwste boeken zien zodat je op de hoogte blijft van onze sortering.

We hebben een aparte plank met boeken over de oorlog en boeken over mythologie en klassieke verhalen. Ook hebben we een klein assortiment Engelse boeken.

Boeken voor makkelijk lezen staan in de winkel apart (zie ook kopje AVI). En er zijn luisterboeken.

Dolf Verroen & Charlotte Dematons (ill.)

Dit boek is voor iedereen die soms woedend de kamer uit stormt. Voor iedereen die verliefd is. voor iedereen die ineens weet: morgen maak ik het uit. Voor iedereen die droomt van op reis gaan met slechts een rugzak op je rug, ver weg van alles en iedereen - en vooral van je ouders die alles zo zeker weten. Voor iedereen die zich voelt alsof hij van een andere planeet komt... De 91-jarige Dolf Verroen weet nog haarscherp hoe dat voelde en verrast met een novelle met vijftig puber-gedachten en -gevoelens, rauw, eerlijk en levensecht.

Vanaf 12 jaar
Leopold €13,99

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Ben Guterson 

Winterhuis Hotel schudt op zijn grondvesten. Het hotel trilt en beeft, een geheimzinnig boek verdwijnt uit een afgesloten kamer en Elizabeth en Freddy vinden verborgen boodschappen in de schilderijen aan de muren. Het lijkt erop dat iemand probeert de kwaadaardige Gracella Winters, die ergens in de geheime gangen onder het hotel begraven ligt, weer tot leven te wekken. Elizabeth en Freddy moeten de raadsels oplossen om Winterhuis Hotel te redden van Gracella's duistere magie, voordat het te laat is...

Vanaf 10 jaar
Leopold €17,99

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Jessica Townsend

Morrigan Crow heeft het eerste jaar als leerling van het Wondergenootschap overleefd. Nu wacht haar een nieuwe uitdaging: het beheersen van haar Wondersmid-krachten. Ondertussen zijn veel Wondieren besmet met een virus die ze verandert in hersenloze, boosaardige wezens. Dit kan volgens de Nevermorianen het werk van maar één persoon zijn: Wondersmid Ezra Windbuil. Maar binnen de muren van de campus weet iedereen dat er nóg een Wondersmid is: Morrigan Crow. Ze moet nu een geneesmiddel tegen de Spookpokken zien te vinden om niet alleen Nevermoor, maar ook haar eigen leven te redden…

Vanaf 10 jaar
Luitingh-Sijthoff €18,99

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Sanne Rooseboom

We helpen iedereen, niet alleen wie je aardig vindt. Dat is een van de strenge regels van het eeuwenoude Ministerie van Oplossingen, dat anoniem de problemen van andere mensen oplost. Maar in de praktijk valt die regel Nina niet mee. Want het Ministerie wil de problemen van Ralf oplossen, en Ralf is een agressieve pestkop.
Ralf is óók een jongen die klem zit in de vechtscheiding van zijn ouders. Het gaat slecht op school, hij slaat kinderen op het voetbalveld en hij voelt zich nergens thuis. De leden van het Ministerie, Alfa, Ruben, de oude dames Vis en Tirza, zien hoe het steeds slechter met Ralf gaat en besluiten dat ze hem moeten helpen. En Nina? Nina doet mee. Met tegenzin. Tot ze Ralfs tante ontmoet, de dwarse Dewi met haar paarse hanenkam. En tot ze erachter komt wie Ralfs vader is…
Het Ministerie van Oplossingen staat voor misschien wel het lastigste probleem tot nu toe: hoe help je iemand die je eigenlijk helemaal niet mag?

Vanaf 10 jaar
Van Goor €14,99

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.