Groenmarkt 163   |   3311BD Dordrecht   |   078 - 63 12 386   |   info@kinderboekwinkeldegiraf.nlKinder- en jeugdboekwinkel De Giraf

Groenmarkt 163

3311BD Dordrecht

078 - 63 12 386

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Op dit moment is mijn top drie:

 

 

M.G. Leonard
Keverjongen
Querido, € 15.99

De vader van Darkus is spoorloos verdwenen. Hij is voor het laatst gezien in een afgesloten zaal van het natuurhistorisch museum waar hij werkt. De politie staat voor een raadsel en weet niet waar ze hem moeten zoeken. Darkus gaat zelf op onderzoek uit en ontdekt dat zijn vader een gevaarlijke tegenstander had. Een vijand waar Darkus in zijn eentje nooit tegen op kan. Maar onverwacht krijgt hij hulp, eerst van een enorme kever, en dan van honderden andere insecten die vliegend, kruipend, prikkend en bijtend op spectaculaire manier de strijd aangaan. Dit mooi uitgegeven boek zit vol fantasie en is spannend, grappig en informatief. Het eerste deel van dit debuut van de Engelse schrijfster is geschikt voor lezers vanaf ongeveer 10 jaar.

 

Piotr Socha / Wojciech Grajkowski
Het bijenboek
Lannoo, € 24,99


In dit prachtige (grote) boek leer je alles over de bijen, over de rol die bijen hebben gespeeld in de geschiedenis en wat ze vandaag voor ons betekenen. Het boek is van kaft tot kaft prachtig geïllustreerd! Om hebberig van te worden…
Geschikt voor alle leeftijden.

 

Hans en Monique Hagen / tekeningen van Jan Jutte
Van mij en van jou
Rubinstein, € 14,95

Terug van weggeweest. Dit keer is het poëzieprentenboek voorzien van een cd. Floor Minnaert maakte van alle gedichten prachtige liedjes en ze worden gezongen door Beatrice van der Poel.  Een filosofisch en poëtisch geheel met dubbele bodems en onverwachte wendingen.
Een mooi en bruikbaar boek voor wanneer je zelf de juiste woorden niet kan vinden…

 

 

Eerdere titels uit mijn top drie's

Marion Billet
De vogels
Clavis
€ 11.95 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

De geluidenboekjes van uitgeverij Clavis vallen op door de rustige en authentieke geluiden. De kartonboekjes hebben een retro sfeer en hebben een ‘knopje’ waar de kinderen op moeten drukken om het geluidje te laten afspelen. Er zijn meerdere onderwerpen zoals dieren, muziekinstrumenten (met het mooie geluid van een cello), voertuigen en de natuur. Mijn lievelings deel in de serie is het deeltje over vogels. De boekjes zijn geschikt voor kinderen vanaf 12 maanden.

Aleksandra en Daniel Mizielinscy
Atlas
€ 24.99 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Deze atlas bevat meer dan 50 kaarten, afbeeldingen van vlaggen en honderden prachtige illustraties. Het is een boek om heerlijk in te bladeren en kijken en alle leuke feitjes te lezen. Voor iedereen die van atlassen en mooie boeken houdt.

 

 

 

 

 

Ted van Lieshout
Boris in de sneeuw
Gottmer
€ 12.95 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Er zijn inmiddels drie boeken over Boer Boris en wat mij betreft mogen er nog meer volgen. De tekst is op rijm en leest fijn voor. De mooie illustraties van Philip Hopman stralen vrolijkheid en gezelligheid uit. (Je zou zo aan willen schuiven in de keuken van Boer Boris waar hij net een soepje staat te maken.)  Regelmatig krijgen wij de vraag; heeft u ook een boek voor een jongetje die van auto’s en tractoren houdt…? Met veel plezier adviseer ik nu de boeken over boer Boris. De boeken raad ik aan voor kinderen vanaf drie jaar.

 

Edward van de Vendel
De raadsels van Sam

Querido
15.00 € bestellen?

Het prachtige, ontroerende en spannende tweede deel over de berghond Sam. Sam verdwijnt op een dag en komt niet terug. Kix gaat naar de hond op zoek. De spannende zoektocht beleef je mee alsof je in een film zit. Dit boek is niet meer los verkrijgbaar maar wel in een bundel samen met het eerste deel.

 

 

 

 

 

Jeanne Birdsall
De penderwicks
Van Gennep

Het verhaal, over de vier zusjes Penderwick die samen met vader en hond vakantie vieren in een huisje op het landgoed Arundel, is ‘ouderwets’ gezellig. In zijn recensie beschrijft Bas Maliepaard het heel mooi; “ Als verhalen een geur zouden hebben, dan zouden die over de vier zusjes Penderwick ruiken naar pas gemaaid gras, bosbespannenkoeken, klimrozen en gembercake. Misschien nog met een vleugje hond, want waar de zusjes gaan, gaat hun trouwe viervoeter, die simpelweg Hond heet.”

niet meer leverbaar

 

 

Charlotte Dematons
Nederland
Lemniscaat
29.95 € Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Een heerlijk boek!!!!! Reizen door Nederland vanuit je luie stoel terwijl het buiten waait en regent. Met daarbij het boek Duizend dingen over Nederland

 

 

 

Philip Hopman

Valentijn en zijn viool

13.95 € Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Een prachtig geïllustreerd prentenboek met tekeningen van kastelen, ridders, draken… Het gaat over Valentijn. Valentijn speelt viool maar dat lukt nog niet zo heel erg goed. Dit heeft allemaal leuke dingen tot gevolg waardoor hij uiteindelijk de held is.


Erik van Os en Elle van Lieshout

Wat een mop! Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

7.99 €

Een moppenboekje voor beginnende lezers op het niveau AVI M3 en AVI E3.

Wat is er nu leuker om, wanneer je net kunt lezen, een mop te kunnen voorlezen. Het is ook fijn dat de tekst niet zo lang is. De moppen en raadsels zijn van vrolijke illustraties voorzien.

 

Insiders serie

Uitgeverij Gottmer

14.95 € Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Deze mooie serie informatieve boeken is geschikt voor kinderen vanaf een jaar of negen. De boeken zien er prachtig uit met 3D-illustraties en een mooie omslag. Er zijn 16 delen over verschillende onderwerpen zoals Egypte, Vulkanen, Poolgebieden enz.

Een pracht cadeau.

 

 

 

 

 

 

 

 

Anne Millard en illustraties van Steve Noon
Zomaar een straat door de eeuwen heen
Uitgeverij Gottmer
€ 14.95 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Een informatief kijk en zoek boek waarin je een denkbeeldige straat ziet veranderen van de steentijd tot nu. Het is echt een boek om lang plezier van te hebben omdat je steeds nieuwe dingen ontdekt.

 

 

Tjibbe Veldkamp & Kees de Boer
Tim op de tegels
Uitgeverij van Goor
€ 14.99 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Een vrolijk 'jongensachtig' prentenboek over het jongetje Tim. Tim mag alleen buitenspelen van zijn vader maar hij moet wel op de tegels blijven...
Het is uiteindelijk de vader die in gevaarlijke situaties belandt.

 

Mies van Hout
Daar buiten loopt een schaap : liedjes voor de allerkleinsten
Op een grote paddenstoel : liedjes voor de kleinsten

Uitgeverij Lemniscaat
€ 14.95 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dit zijn twee liedjes prentenboeken met gezellige illustraties van Mies van Hout.
Wat mij betreft het ideale kraamkado. De liedjes zijn ook te horen op www.kinderliedjesboek.nl.