Groenmarkt 163   |   3311BD Dordrecht   |   078 - 63 12 386   |   info@kinderboekwinkeldegiraf.nlKinder- en jeugdboekwinkel De Giraf

Groenmarkt 163

3311BD Dordrecht

078 - 63 12 386

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mijn top-drie op dit moment :

 

 

Li Lefebure / Jenny Bakker
Raaf en Papegaai - Naar het dak van de wereld
Samen leren lezen met Raaf en Papegaai
Clavis, 14,95 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Raaf en papegaai gaan weer op reis. Dit keer naar het dak van de wereld : de Himalaya. Het is daarboven erg koud en Papegaai roept op een gegeven moment dat hij een monster heeft gezien. Daarna is hij plotseling verdwenen. Raaf gaat op zoek naar zijn vriend en leert allerlei nieuwe dieren kennen. Zal hij Papegaai terugvinden ? En woont er echt een monster op de hoogste berg van de wereld?

Dit boek is een spannend samenleesprentenboek, geschreven in drie leesniveaus.  Leuk voor beginnende lezers om samen te lezen met (groot)ouders of broers/zussen.  Het is prachtig geïllustreerd en geeft ook nog veel informatie over de Himalaya en de dieren die er wonen.

 

Jochem Myjer / Rick de Haas
De Gorgels
Leopold, € 13,99 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Melle krijgt midden in de nacht bezoek van een raar wezentje, het lijkt op een bolletje wol met armpjes en beentjes. Op school wordt hij uitgelachen als hij erover vertelt en zijn vader (die bioloog is bij Naturalis) reageert heel vreemd als Melle het er met hem over heeft. Het vreemde wezentje blijkt een Gorgel te zijn en Gorgels beschermen kinderen ‘s nachts tegen Brutelaars (smerige wezens die kinderen ziek maken). Melle beleeft samen met de Gorgels een spannend avontuur en weet een invasie van de Brutelaars te voorkomen door zijn kennis van de natuur te gebruiken.

Dit eerste kinderboek van cabaretier Jochem Myjer is een spannend boek vol fantasie en humor. Het is geschikt voor een brede leeftijdscategorie; voorlezen vanaf ongeveer 5 jaar en zelf lezen zeker tot 10 / 11 jaar. De vrolijke illustraties zijn van Rick de Haas.

 

 

Gideon Samson

Eilanddagen
Leopold,
14,99 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het nieuwste boek van een van mijn favoriete schrijvers, Gideon Samson. Eilanddagen wordt verteld in de jij-vorm door Jakob. Hij gaat zijn zomervakantie doorbrengen op een Grieks eiland bij zijn vader die hij nauwelijks kent. Zijn moeder gaat vakantie vieren met haar nieuwe vriend en heeft Jakob daar niet bij nodig, Jakob ziet erg tegen de zomer op en heeft het de eerste dagen op het Griekse eiland totaal niet naar zijn zin. Wat moet je in een heet klein dorpje waar je niemand kunt verstaan en wat heb je aan een onbekende vader die geen tijd voor je heeft? Maar na een paar dagen ontmoet hij Michális (Miech), en arriveert het Nederlands meisje Puck op het eiland. Daarna zijn zijn dagen gevuld met zon, zee en zorgeloosheid.

Gideon Samson beschrijft met prachtige en grappige taal (het Nederlands gesproken door Jakob’s vader en Miech) de gevoelens van vriendschap en verliefdheid die ontstaan tussen de twee jongens en het meisje, de band die ontstaat tussen Jakob en zijn vader en het zorgeloze leven op het Griekse eiland. Aan het eind van het boek deel je samen met Jakob de wens : kon alles maar altijd blijven zoals het is.

Het boek is geschikt voor lezers vanaf ongeveer 11 jaar.

 

 

Titels uit mijn oude top drie's

Koen van Biesen
Buurman leest een boek
De Eenhoorn
€ 16.95 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Buurman leest een boek maar wordt voortdurend gestoord door zijn luidruchtige buurmeisje.Boos worden helpt niet maar dan heeft hij een goed idee en krijgt hij haar wel stil.  Nu kan hij rustig lezen ……, of toch niet ? Buurman Leest een Boek is een grappig prentenboek met humoristische, stripachtige illustraties.Er zit een CD bij waarop het verhaal wordt voorgelezen met mooie muziek op de achtergrond.

Koos Meinderts en Annette Fienig
De liedjesalmanak, herfst en winter (met cd)
Rubinstein
€ 14.95 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

De Liedjesalmanak is een mooie bundel met oude, bekende en nieuwe liedjes afgestemd op de herfst en de winter.De sfeervolle illustraties van Annette Fienig zijn stuk voor stuk prachtig. Vanaf maart 2014 is De Liedjesalmanak Lente en Zomer verkrijgbaar.

 

 

Gideon Samson
Zwarte zwaan
Leopold
€ 14.95 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Zwarte Zwaan is een indringend, heftig verhaal over Rifka, Duveke en Olivier.Het verhaal wordt in drie delen door deze hoofdfiguren verteld.  Rifka is een meedogenloos 12-jarig meisje dat een luguber plan heeft waar Duveke aan mee moet werken.  Tijdens het lezen van deze huiveringwekkende jeugdthriller weet je dat er iets vreselijks is gebeurd maar pas op de laatste bladzijde wordt de ware toedracht duidelijk.

 

 


John Green

Een Weeffout in onze sterren

Prachtig verhaal over de vriendschap / liefde tussen Hazel en Gus. Ze ontmoeten elkaar bij een praatgroep voor (ex) kankerpatiёnten en gaan samen op zoek naar de mysterieuze schrijver van hun lievelingsboek.

John Green heeft een diep ontroerend verhaal geschreven over gevoelens van zieke kinderen en hun ouders zonder het sentimenteel of zwaarmoedig te maken.

ISBN9789047704560 16,50 euro Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 


Simon van der Geest

Spinder

Een spannend en tegelijkertijd vrolijk en ontroerend verhaal over de oorlog tussen twee broers over het gebruik van de kelder (de een houdt er insecten en de ander wil er zijn drumstel plaatsen) die samen een groot geheim delen.

Het verhaal is geschreven als een logboek met mooie illustraties van Kars-Janneke Rogaar.

ISBN9789045112800 13,95 euro Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 


 

 

De Willewete serie

Informatieve boeken voor jonge kinderen (vanaf 4 jaar) met duidelijke informatie en mooie illustraties. De serie heeft veel titels verdeeld over de categorieёn Geschiedenis, De Wereld, Natuur en Veel te Doen.

15,95 euro Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

Eric Hill

Waar is Dribbel

7.99 € (karton-editie) Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Het is etenstijd voor Dribbel maar hij is nergens te vinden. Mama gaat op zoek maar vindt achter de flapjes eerst allerlei andere dieren voor uiteindelijk Dribbel tevoorschijn komt.

De peuters weten vrij snel wie er achter welk flapje zit, maar ze willen dit keer op keer zien en horen.

 

 

W. Holzwarth/W. Erlbruch

Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft

Kleine editie 5.90 € Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Middelmaat karton 11.90 € Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Grote editie 12.90 € Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kleine mol gaat op zoek naar degene die op zijn kop gepoept heeft. Hij vraagt het aan verschillende dieren maar ze zijn zich van geen kwaad bewust. Uiteindelijk vindt hij de dader en hij neemt wraak. Een onderwerp dat voor veel hilariteit bij peuters zorgt.

 

 

Olivier Dunrea

Gonnie

Diverse edities o.a. met knuffel in tasje 13.95 € Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Gonnie is een klein, geel gansje dat graag haar rode lievelingslaarsjes draagt. Op een dag kan ze de laarsjes niet vinden. Wat nu ?

 

 

Chris Haughton
Mama kwijt
Uitgeverij Gottmer

De kleine uil valt uit het nest en gaat met de hulp van verschillende dieren op zoek naar zijn mama. Een prachtig geїllustreerd prentenboek, met niet te veel tekst ook geschikt voor jonge peuters. Gekozen als prentenboek van het jaar 2012.

ISBN 9789025748456 prijs 12.95 euro Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 


Paul Biegel
De grote kleine kapitein
Uitgeverij Lemniscaat

Een fantastisch (voorlees)boek voor kinderen vanaf ongeveer zes jaar over de kleine kapitein die met zijn vriendjes op zijn zelfgebouwde schip “Nooitlek”allerlei grappige en spannende (maar nooit enge)  avonturen beleeft.  

ISBN  9789047750000 prijs 24.95 euro Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

Aidan Chambers
Dit is alles (Het hoofdkussenboek van Cordelia Kenn)
Uitgeverij Querido

Young Adult categorie vanaf 15/16 jaar.
Een indrukwekkend boek over de weg naar volwassenheid van Cordelia Kenn, geschreven als verslag voor haar nog ongeboren dochter. 
Dit Is Alles bestaat uit meerdere “boeken”(kussendozen) die samen het hoofdkussenboek van Cordelia vormen.  Het is een verrassend, ontroerend  boek met een onthutsend einde waarvan je even bij moet komen.


ISBN 9789045105567 prijs 19,95 euro Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.