Groenmarkt 163   |   3311BD Dordrecht   |   078 - 63 12 386   |   info@kinderboekwinkeldegiraf.nl

Samenwerking

Voorleespret Dordrecht stimuleert de taalontwikkeling van kinderen en verrijkt de taalomgeving thuis. Het stelt ouders in staat om de taalontwikkeling van hun kinderen te stimuleren – op hun eigen manier. Twintig weken lang komt een vrijwillige voorlezer thuis bij een gezin met kinderen van 2 tot en met 8 jaar. Het gaat hierbij om kinderen die moeite hebben met de Nederlandse taal en opgroeien in een taalarme thuisomgeving. De vrijwilliger introduceert het voorleesritueel bij het gezin. De ouders krijgen handvatten om het voorlezen zelf over te nemen en boeken een blijvende plek te geven in het dagelijks leven.
Mensen die belangstelling hebben om hieraan mee te werken kunnen een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Binnenkort volgt hier meer informatie over onze samenwerking met de Bibliotheek AanZet

 

Basisschool De Develhoek, De Tandem en de Twee Wieken in Zwijndrecht hebben van De Giraf boeken in bruikleen voor het zogenaamde B(oekwinkel)O(p)S(chool)-project. Kinderen sparen om boeken te kunnen kopen. Van 10% van de omzet kunnen de scholen weer kinderboeken kopen om de schoolbibliotheek aan te vullen. 

Elseline Knuttel is oprichter en eigenaar van LeesLETTERS. Ze heeft na een onderwijs- en bibliotheekloopbaan gekozen voor het boekenvak. Sinds 1995 heeft zij haar eigen uitgeverij, De Inktvis, waarmee ze zich sinds 2000 toelegt op boeken voor kinderen die moeite hebben met lezen. Zij werkt bovendien één dag in de week in de Giraf. Knuttel rondde in 2012 haar Masteropleiding (SEN) Dyslexie- en Leesspecialist af, met een onderzoek naar  de mogelijkheden van 'Theaterlezen' voor zwakke lezers. Deze opleiding inspireerde haar tot het ontwikkelen van de leesspeciaalzaak leesLETTERS. In de winkel - en daarbuiten - verzorgt ze presentaties over speciale aspecten van het leren lezen, waaronder theaterlezen, en over thema's in de jeugdliteratuur.

Kleinschalig en intiem theater en daardoor voor de jongste kinderen een prettige laagdrempelige opstap naar het “grote” theater. Betrokkenheid en verwondering staan hoog in het vaandel. Wij voelen ons zeer betrokken bij 'Marjolijn' en steunen het http://www.dordtskindertheater.nl/
Kaartjes voor de voorstelling zijn (ook) te koop in onze winkel.

Stagiaires van http://www.rtvdordrecht.nl/ maken geregeld opnames in De Giraf. De voorleesverhalen die hierin opgenomen worden zijn regelmatig te zien in het programma Junior op dinsdag- en woensdagmiddag.