Baby en Peuter

Baby (0-1 jaar)

Baby’s ontdekken door te voelen, te sabbelen en het op de grond gooien. Om bestand te zijn tegen deze ontdekkingsdrift bestaat onze sortering voor het jongste kind uit knisper- en stoffen boekjes, badboekjes, stevige kartonboekjes met duidelijke afbeeldingen en/of flapjes en voelelementen.
In de baby- en peuterfase zijn schoot- en wiegeliedjes en andere bakerrijmen van onschatbare waarde. Een liedjesboek is altijd een waardevol kraamcadeau.

Peuter (1-3) jaar

Peuters ontdekken voortdurend nieuwe dingen. Ook beginnen zij te spreken. De ontdekking dat er overal een woord voor is, is een van de grootste in het leven van een kind. Hun woordenschat groeit in deze periode spectaculair. Aanwijs- en zoekboeken spelen in op de nieuwsgierigheid van kinderen en laten hen zelf vertellen/lezen.
Voor peuters adviseren we ook korte voorleesverhaaltjes over herkenbare situaties. Prachtige dikke verzamelbundels waar je de eerste jaren mee vooruit kan, maar ook series met enkele verhalen. Uiteraard kom je bij ons ook Dribbel, Muis, Dikkie Dik en Nijntje tegen.

We bakken een dierentuin

Marit Törnqvist

Kom je spelen bij mij thuis? Daar mogen we met de berentrein en klimmen we naar de uilen. We bakken er een dierentuin en luisteren naar de voorleesslang. Dan gaan we heel laat slapen in het dieren-droomhotel. Kom je bij mij spelen? Ik denk het wel!

Vanaf 1 jaar

Querido €14,99

Mijn eerste encyclopedie

Sally Symes

Kinderen zijn nooit te jong om de wereld te ontdekken!
Deze encyclopedie maakt grote onderwerpen duidelijk voor de allerkleinsten: het gaat over dieren en planten, vormen en getallen, muziek en machines en nog veel meer.
De encyclopedie werd goedgekeurd door een specialist op het gebied van de ontwikkeling van jonge kinderen en door een groot aantal experts van Britannica: dit is het ideale boek om jonge denkers te inspireren.

Vanaf 1 jaar

Lannoo €22,99

De soep is klaar!

Susanne Strasser

Het is twaalf uur in de middag. Tijd voor een heerlijk bordje soep. Iedereen weet wat erin moet: het paard neemt een rode biet mee, de geit brengt malse takjes en de hond een krokant bot. Hoe zou het gaan smaken? Een verrukkelijk voorleesverhaal voor kleine lekkerbekjes.

Vanaf 3 jaar

Hoogland & van Klaveren €13,50

Rammelboekje – Kleuren

Lucie Brunellière

Overloop met baby de dag. Zie je de roze lucht vroeg in de ochtend en de rode vruchtjes buiten aan de struik? Baby kijkt vol bewondering naar de bewegende elementen in dit boekje. De handgrepen zorgen ervoor dat hij het al snel zelf kan vasthouden. Hoor je het zachte gerammel?   Een boek om te lezen met je ogen, je oren en je handen!

Vanaf 12 maanden
Oogappel €12.99

Mooiste eerste woordjes

Milja Praagman

‘Mooie eerste woordjes’ van de veelbekroonde Milja Praagman is echte kinderkamerkunst. Dit prachtige uitvouwbare kinderboek is perfect om kennis te maken met nieuwe concepten en het leren van eerste woordjes. Milja zet minimalistisch en in treffende kleuren een heldere illustratie op de pagina, en beeldt zo 32 belangrijke eerste woordjes uit, van hond en kat tot wortel en speen. Het accordeonboekje heeft een luxe magneetsluiting aan de zijkant en het prachtige cadeauboek laat zich uitvouwen tot een meter aan illustratiepracht: heerlijk om vanuit je wiegje naar te blijven kijken of om op de vloer al kruipend te ontdekken.

Vanaf 12 maanden
Gottmer, €14.99

Auto waar ben je?

Ingela P Arrhenius

‘Auto, waar ben je?’ is een stoer deel in de succesvolle ‘Waar ben je?’-serie van peuterboekjes van Ingela P Arrhenius. Dit deel gaat over voertuigen. Een auto, een vliegtuig, een boot, een trein, alles komt voorbij. Ze zitten verstopt achter vilten flapjes in het stevige kartonboek. Als verrassing zit er op de laatste pagina een spiegeltje. In deze populaire serie zijn meerdere titels verkrijgbaar zoals Tijger, waar ben je?, Beer, waar ben je?, Beestje, waar ben je?

Vanaf 6 maanden
Gottmer €11,99

Baby ziet…

Chez Pichthall

De reeks Baby ziet… is ondertussen al een beetje een klassieker. Het principe is eenvoudig: eenvoudige patronen in zwart-wit, hier en daar aangevuld met een felle kleur. Helemaal op maat van de waarneming van baby’s. Tekeningen die de hersenen en de visuele waarneming stimuleren! In dit nieuwe kijkboek staan weerom een heleboel leuke patronen. En als kers op de taart zit er achterin het boek een spiegeltje!

Vanaf 3 maanden
Oogappel, €9.99

Mijn eerste dierenboek

Little Dutch

In dit grote kijkboek voor jong en oud leer je heel veel dieren uit verschillende leefwerelden kennen. Van het bos tot in de jungle en van de lucht tot in de zee. Naar de prachtige prenten van Little Dutch blijf je kijken en zo ontdek je steeds weer andere dieren. Een perfect kraamcadeauboek om jarenlang van te blijven genieten. Fijn om te geven en om te krijgen.

Vanaf 1 jaar
Mercis €19.95

Nog even samen spelen

Jörg Mühle

In ‘Nog even samen spelen’, een lief prentenboekje van Jorg Mühle, wordt voorlezen een interactief spel. Kinderen laten zelf het konijntje omhoogvliegen op de schommel en spelen verstoppertje met hem. In dezelfde serie is er ook nog: Nog even een kusje erop, Nog even mijn haartjes wassen en Nog even achter mijn oortjes kriebelen.

Vanaf 2 jaar
Gottmer, €9.99

Klipperdeklop

Nicola Smee

Meneer Paard maakt zich klaar voor een ritje en vraagt aan zijn vrienden op de boerderij wie er mee wil op zijn rug. Poes wil mee, Hond wil mee, Big wil mee, en Eend wil ook wel mee. En ze willen ook nog eens allemaal snel, heel snel en nog sneller! Als dat maar goed gaat… Eén van onze favorieten. Een heerlijk stapelverhaal wat je keer op keer zult gaan voorlezen. Stevig karton.

Vanaf 1,5 jaar
Querido, €11.99

Mijn dieren

Marion Billet

Een bijzonder geluidenboekje waarin jonge kinderen de huisdieren kunnen zien, horen én zoeken! Een boekje dat de zintuigen volop aanspreekt. Voor peuters vanaf 12 maanden, met de wereld rondom het kind als thema. De geluiden zijn helder en mooi. Deeltjes in deze serie: De natuur, Bosdieren, De boerderij en nog vele anderen.

Vanaf 1 jaar
Clavis, €14,95

Bora Jungle

Deborah Leijgraaf

Maak kennis met Tijger en allerlei andere dieren uit de jungle in dit zachte stofboekje. De heldere kleuren van de dieren en de knisperende pagina’s maken dit boekje perfect voor de allerkleinsten. Door de mooie en dunne verpakking is het goed op te sturen per post.

Vanaf 3 maanden
Ploegsma, €11.99

Pip en Posy en de grote ballon

Axel Scheffler

Pip en Posy zijn (meestal) de beste vriendjes. Pip is apetrots op zijn grote rode ballon. Maar als hij de ballon per ongeluk loslaat en het knalt, is hij ontroostbaar. Gelukkig weet Posy hoe ze haar vriendje weer kan opvrolijken. Pip en Posy zijn ook als popjes te koop. En er zijn meerdere delen in de winkel voorradig.

Vanaf 2 jaar
Gottmer, €10.99