Beginnend lezen

Na het aanvankelijk lezen duurt het voor de meeste kinderen ongeveer drie jaar om hun leestechniek helemaal verfijnd en geautomatiseerd te hebben. Voor elke stap in het leesproces is er een ruime keuze aan mooie boeken. We vinden het geweldig om in de winkel de beginnende lezers te begeleiden in het vinden van het geschikte boek. Het boek waarmee ze plezier krijgen in het lezen. De boeken tot en met eind groep 4 (E4) staan ingedeeld op AVI-niveau, een indeling die o.a. uitgaat van criteria op woord-, zins en tekstniveau.

Daarnaast zijn er zogenaamde groeiboeken waarin het leesniveau toeneemt (o.a. boeken van Vos en Haas), samenleesboeken en boeken voor theater – en toneellezen (een nieuwe vorm van samenlezen).

Makkelijk lezen

Leesmoeilijkheden kunnen het gevolg zijn van een bepaalde handicap of van een taalachterstand. Maar in veel gevallen gaat het bij leesproblemen om dyslexie. Er bestaan inmiddels gelukkig heel veel boeken die speciaal voor deze kinderen gemaakt worden. Veel meer hierover is te vinden in onze webshop LeesLETTERS.

Pluk en Pluis – De weg naar terug

Mathi;de Stein

Yihaaaaaaa ninjavia! Een fantastisch komisch boek voor sterke eerste lezers Er is een ramp gebeurd. De ring van prinses Miski is gestolen. Maar dat terzijde. Want om te beginnen is daar Pluis. Pluis leidt een rustig leventje in zijn caviakooi als er opeens een zwarte, harige bal in wordt gezet. Dat is Pluk. Ook een cavia. O nee, sorry: een ninjavia! Pluk gooit Pluis’ leven helemaal overhoop. Hij is niet bang voor Sis de kat, durft de kooi uit en laat Pluis ziet dat er een BUITEN is. Maar waarom is Pluk soms opeens zo stil? Waar komt hij eigenlijk vandaan? En wat heeft zijn verleden met de ring te maken? Eén ding is zeker: het is tijd voor ninjavia-actie. Zelfs voor Pluis, of die nu wil of niet. Lezers zullen hardop lachen bij de avonturen – en vrolijke tekeningen – van Pluk en Pluis. Komt het goed met de ring? En met Pluk en Pluis? En met de prinses en de prins?

Vanaf 7 jaar

Lemniscaat €15,99

Daar komt de winter

Monique van der Zanden & Marine Nieuwenhuijzen

Dit Non-Fictie boekje staat vol weetjes en experimenten voor in de wintertijd. De vrolijke illustraties en leuke personages maken het lezen tot een feestje.

Vanaf 6 jaar

Christofoor €12,50

Agent en Boef – Bravo voor Boefini

Tjibbe Veldkamp & Kees de Boer (ill.)

Agent’, zegt Boef.
‘Wie ben ik?’
‘Jij bent toch Boef?’ zegt Agent.
‘Niet meer’, zegt Boef.
‘Ik ben nu Boefini,
de grote goochelaar.
En jij bent mijn publiek.
Ik ga een truc doen.’
Een grappig verhaal om zelf te lezen, vanaf AVI M4.

Vanaf 6 jaar

Lannoo €11,99

Hidde Haan vloog naar de maan

Bette Westera & Barbara de Wolf (ill.)

Gedichten zijn leuk voor iedereen, ook voor beginnende lezers! In de versjes in deze bundel komen allerlei dieren voorbij die kleine avonturen beleven.
Een poëzie bundel voor beginnende lezers.

Vanaf 6 jaar

Gottmer €14.99

Vos en Haas – Uil maakt het bont

Sylvia Van Den Heede & Thé Tjong-Khing (ill.)

Uil is de buur van Vos en Haas.
Dat is leuk.
Hun tuin ziet er mooi uit.
Maar het hek is zo saai!
‘Ik verf het hek’, denkt Uil.
Wat zal Haas blij zijn.
En Vos ook!

Dit deel van Vos en Haas is geschreven op niveau AVI M4-E4. We hebben nog allerlei andere boeken van dit geweldige duo op de plank. Hele fijne boeken voor beginnende lezers, gegarandeerd leesplezier.

Vanaf 6 jaar

Lannoo €12.99

Aadje piraatje kan al lezen

Marjet Huiberts & Sieb Posthuma (ill.)

Veel oudere kleuters zijn al een beetje met letters en woordjes bezig. Voor hen is dit speelse eerste leesboek van Aadje dan ook ideaal. In het boek staat een voorleesverhaal over leren lezen en een paar korte verhaaltjes op AVI-startniveau: het instapniveau voor beginnende lezertjes. Aadje, het liefste piraatje sinds tijden, mag dan wel opgroeien op zee en omringd worden door stoere piraten, hij moet net als iedereen zijn bord leegeten, zich goed wassen én leren zwemmen.

Vanaf 5 jaar

Gottmer €10.99

Dievenschool – Op vrije voeten

Dirk Nielandt

Rolf gaat naar de dievenschool met een geheime opdracht. Hij moet ervoor zorgen dat de school sluit. De kinderen gaan op schoolreis naar een pretpark. Nu is het pretpark vol met dieven … Als dat maar goed gaat! Dievenschool is een spannende serie van drie delen, voor kinderen vanaf 7 jaar op AVI M4.

Vanaf 6 jaar

Zwijsen €12.50

Mijn zelfleesboek voor groep 3

Diversen

Dit AVI meegroeiboek voor groep 3 zit boordevol verhalen, zoekplaten, moppen en strips van bekende schrijvers en tekenaars. Leer lezen met favorieten als Aadje Piraatje, Agent en Boef, Dolfje Weerwolfje, Kolletje, Spekkie en Sproet, Spuit Elf en Vos en Haas én geniet van nieuwe, herkenbare en prachtig geïllustreerde verhalen. De bundel is verdeeld in AVI START, M3 en E3, zodat je er het hele schooljaar plezier van hebt!

Vanaf 6 jaar

Ploegsma €21.99

Feest voor Miep

Leesbeesten!

bom doet een spel met bim.
het is feest voor miep.
pim en sam zijn de weg kwijt.
en woef is aan zee.
lees je mee?

Vanaf 6 jaar

Deltas €9.95

Dit gebeurde allemaal echt

Joukje Akveld & Kees de Boer (ill.)

Cees verheugt zich erop een boek te lezen in de tuin, samen met haar katten. De zon schijnt, er staat een schommelbank, Cees is r helemaal klaar voor. Maar dan begint de buurvrouw tegen haar hondje te praten. Hárd. En buurman Matthijs blijkt een klusdag te hebben. Met slijptollen en zo. En precies vandaag barbecueën de overburen op hun balkonnetjes. Muziekje aan, gezellig! Oordopjes, koptelefoons… niets houdt de herrie tegen. Wat nu? En wat doet die hijskraan met sloopkogel eigenlijk voor de deur?

Vanaf 6 jaar

Querido €14.99

Fritzi en Co -De bedrieger

Anneke Scholtens

Fritzi en Co is een grappige detectiveserie voor kinderen vanaf 7 jaar op AVI E4. Fritzi werkt bij de politie, ze vangt veel boeven. Het is een raadsel hoe zij dat doet. Fritzi is namelijk erg verstrooid. Gelukkig krijgt zij hulp van haar drie kinderen!

Vanaf 6 jaar

Zwijsen €12.50