Om naar uit te kijken

Drie keer per jaar gaan we naar de Boekenbeurzen om te horen en te zien wat er gaat verschijnen. Ter voorbereiding kijken wij alle fondscatalogi door die toegestuurd zijn door de (kinderboeken)uitgevers. Aan tafel bij de vertegenwoordigers besluiten wij welke titels we opnemen in ons assortiment en bestellen het aantal dat we denken te kunnen verkopen. Ons inkoopbeleid is erop gericht een breed en afwisselend assortiment in voorraad te hebben voor de doelgroep 0 tot 18 jaar. De verschijningsdata bij de titels zijn onder voorbehoud.

Over goden en mensen

Daan Remmerts de Vries & Douwe Dijkstra

Ze waren er plotseling: de mensen. Eerst klommen ze nog rond in bomen, en waren ze dichtbehaard. Maar even later liepen ze in groepjes door het hoge gras, en schenen ze kaler te zijn geworden. Algauw hulden ze zich in huiden van dieren – zo begonnen ze een beetje te lijken op de goden.
De goden waren één grote familie, met aan het hoofd Zeus, de oppergod. Ze woonden in die dagen op de top van de berg Olympos, daar hadden ze enkele paleizen neergezet. Ze hielden er feesten, maakten wandelingen en voerden hun goddelijke taken uit.
Maar nu waren dus opeens die mensen opgedoken! Ze bouwden tempels en brachten netjes allerlei offers. Maar ook hadden ze het vuur veroverd, en ze kapten bossen en legden velden aan, en stichtten steeds grotere steden; als mieren krioelden ze over de aarde.
Langzamerhand begonnen de goden door te krijgen dat ze minder machtig waren dan voorheen – die mensen waren niet meer weg te denken…

Verwacht: 11 september

Vanaf 10 jaar

Lannoo €27,99

De avonturen van Dokter Dolittle

Tiny Fisscher & Martijn van der Linden

Dokter John Dolittle kan met dieren praten en weet daarom precies wat ze mankeert. Zo vertelt een paard hem dat hij geen pillen nodig heeft maar een bril, en helpt hij een krokodil van zijn kiespijn af. Als op een koude winteravond een zwaluw komt vragen of de dokter naar Afrika wil afreizen om daar een kolonie zieke apen te genezen, aarzelt hij geen moment. Samen met de dieren die hij op zijn reis meeneemt, beleeft hij bizarre avonturen.

Verwacht: 20 juni

Vanaf 8 jaar

Volt €18,99

Als de hemel valt

Selma Noort

Rosa is een vondeling. Als de familie die voor haar zorgt wordt verraden, vlucht ze en komt ze in een weeshuis terecht. Daar woont Sorpreso, ook een vondeling, die haar begrijpt zoals niemand anders dat kan. Wanneer er opnieuw geweld uitbreekt,
moet Rosa vluchten, midden in een barre winter. Ze raakt Sopreso kwijt maar alles wijst erop dat Sorpreso en zij een ramp kunnen voorkomen. Ze moet hem terugvinden!

Verwacht: 28 augustus

Vanaf 11 jaar

Leopold €16,99

ZELF DOEN! zegt kleine Ezel

Rindert Kromhout & Annemarie van Haeringen

Kleine Ezel wil niet meer geholpen worden door mama. ‘Zelf doen!’
Jakkie is zijn grote vriend. Kleine Ezel zoekt een prachtig verjaardagscadeau voor hem uit. Maar mag
hij dat mooie cadeautje echt niet zelf houden? Hij weet alles veel beter dan de oppas. ‘Mag wel van mama!’ En af en toe mist hij zijn papa. Kleine Ezel wil dolgraag naar hem toe, maar waar is papa eigenlijk?
Soms doet Kleine Ezel iets wat hij eigenlijk niet durft, maar gelukkig kan hij altijd op Jakkie rekenen. En dat hij ook weleens stout is, dat snapt zijn mama heus wel…

Verwacht: 17 juli

Vanaf 4 jaar

Leopold €24,99

De ober en de pinguïn

Joukje Akveld & Jan Jutte

Er was eens een pinguïn die naar een restaurant ging.
En er was eens een ober die dat geen goed idee vond.

Verwacht: 27 maart

Vanaf 5 jaar

Lannoo €14,99

Aziatische sprookjes

Pete Wu & Enzo Pérès-Labourdette

Het grootste continent op aarde is rijk aan een enorme schat prachtige sprookjes, legendes, mythes en fabels. Tijd om Nederlandse en Vlaamse kinderen kennis te laten maken met die verhalen! Schrijver en documentairemaker Pete Wu brengt in zijn kinderboekendebuut een magische wereld vol draken, Jadekeizers en trouwe kraanvogels tot leven. Deze eeuwenoude verhalen doorstaan de tand des tijds door de moderne twist die hij de verhalen geeft. Verwacht dus geen weerloze prinsessen die in hun paleis mooi zitten te wachten tot een stoere prins hen redt, maar krijgsvrouwen die het keizerrijk moeten redden van te hete zonnen of een meisjesetende draak moeten doden. En pas op: de tijgers, slangen en raven van Enzo Pérès-Labourdette lijken zo van de pagina’s af te sluipen, kronkelen en vliegen. Zijn illustraties maken deze bundel een lust voor het oog.

Verwacht: 30 oktober 2024

Vanaf 6 jaar

Gottmer €24,99