Kamishibai

Het vertelkastje lijkt een beetje op onze poppenkast. Alleen gebruikt de verteller geen poppen, maar afbeeldingen die hij een voor een uit het kastje trekt. De verteller zit ook niet in het kastje, maar staat ernaast, zodat hij kan communiceren met het publiek.

Het vertelkastje stamt uit Japan. Kamishibai betekent letterlijk ‘papiervoorstelling’, waarbij ‘papier’ verwijst naar het gebruik van afbeeldingen op papier. Het kastje heet in Japan butai.

Elk Kamishibai-verhaal bestaat uit een aantal gekleurde platen die cruciale momenten uit het verhaal afbeelden. Telkens wanneer het verhaal een wending neemt, verschuift de verteller de plaat. Allerlei prentenboeken lenen zich voor het vertellen met behulp van de Kamishibai.

De Kamishibai-kastjes zijn op voorraad. De verkoopprijs is 90 euro.

De volgende platen zijn momenteel leverbaar.

Vertelkastje

Onze kamishibai vertelkast is gemaakt van blank hout. Naar eigen voorkeur kan deze behandeld worden met verf of olie of blank gelaten worden.

€95,00

Aan de slag met de Kamishibai

Inge Umans

Dit handboek toont op een duidelijke en praktijkgerichte manier hoe je als leerkracht en leesbevorderaar met kamishibai aan de slag kan. Met tips over hoe je een persoonlijk verhaal in kamishibai-vorm kan omzetten. Geschikt voor leerkrachten basisschool en lerarenopleiding. Bevat ook bruikbare tips voor de lessen NT2. 

Voor volwassenen

De Eenhoorn € 17,50

Vos gaat een stukje rijden – vertelplaten

Susanne Strasser

Vos gaat een stukje rijden. Door kuilen, over stenen, wobbel-bobbel, nog een hobbel! En door plassen – spitter spatter spetter! Vos heeft het zo naar zijn zin, hij merkt helemaal niet dat de muis achterop springt. En de mol. En de kever … Een vrolijk verhaal voor kleine coureurs.

Vanaf 3 jaar

Hoogland & van Klaveren € 27,50

Anansi de spin en de Gulzige Tijger – Vertelplaten

Iven Cudogham

Een nieuwe serie over de ondeugende spin uit de Afrikaanse volksverhalen Als Anansi de spin zijn leeggeplunderde koelkast en de grote pootafdruk voor zijn deur ziet, weet hij al hoe laat het is: Tijger is weer langs geweest en heeft zich tegoed gedaan aan al het lekkere eten van Anansi en zijn vrienden in het woud. Tijd om Tijger een lesje te leren! Alle dieren bibberen van angst voor Tijger, maar Anansi niet. Die schudt zo een sluw plannetje uit zijn mouw om Tijger op zijn plek te zetten. Maak kennis met de slimme Anansi en zijn vrienden in Anansi en de gulzige tijger — het eerste deel van deze nieuwe serie. De ondeugende spin Anansi weet jong en oud al generaties lang te boeien. Hij speelt de hoofdrol in tal van West-Afrikaanse, Surinaamse en Caribische volksverhalen. Cultureel erfgoed in een modern jasje!

Vanaf 4 jaar

Gottmer € 32,99

Woeste Willem – vertelplaten

Ingrid & Dieter Schubert

Over het boek Woeste Willem: ‘En nu opgehoepeld!’ brult Willem.
Frank begint te rennen ‘Tot ziens!’ roept hij over zijn schouder. ‘Alsjeblieft niet,’ mompelt Willem. Willem is een humeurige en mopperende zeerover, maar met het jongetje Frank sluit hij vriendschap en aan hem vertelt hij al zijn avonturen.

Vanaf 4 jaar

Lemniscaat € 24,99

Dikkie Dik is jarig – vertelplaten

Jet Boeke

Het is nacht. Dikkie Dik kan niet slapen, want morgen is hij jarig. Wat spannend! Als het ochtend is, valt Dikkie Dik eindelijk in slaap. Hallo Dikkie Dik! Wakker worden! We komen voor je verjaardag! Alle vriendjes van Dikkie Dik komen op het feest. Er zijn cadeautjes, ze eten taart en doen spelletjes. Wat een fijn feest!

Vanaf 3 jaar

Gottmer € 32,99

Boer Boris en de eieren – vertelplaten

Ted van Lieshout

Boer Boris en de eieren nu ook als vertelplaten. Perfect om voor te lezen! De kippen hebben extra hun best gedaan om vrolijke, gekleurde eieren te leggen. Boris laadt ze op de trekker om ze te verstoppen door het héle land en de kippen gaan gezellig mee. Maar na een bijna-botsing met de paashaas zijn alle eitjes stuk. Van schrik leggen de kippen opnieuw een ei, maar niet zo mooi gekleurd helaas. Er moet gauw iets gebeuren – hoe komen ze aan kleuren?

Vanaf 4 jaar

Gottmer € 32,99