Educatieve spellen

Hier vind u een selectie uit ons spellen assortiment. Meer taalspelletjes kunt u ook vinden in onze webshop Leesletters.

Letterspelmat

Kakels

Letterspelmat combineert actie en leren in een vrolijk en leuk spel voor kinderen vanaf circa 5 jaar oud. Spelenderwijs leren kinderen letters, klanken en woorden. De rand van de mat bevat afbeeldingen van klankzuivere woordjes die bestaan uit 3 of 4 letters. In het midden staan alle letters van het alfabet, maar ook dubbele letters om nog meer woordjes mee te kunnen maken. Ook kun je woordjes dan op verschillende manieren maken. Bijv. koe kun je spellen met een k. o. en e maar ook met een k. en een oe. De eenvoudigste manier om met deze mat te spelen is een kind een woordje uit de rand aan te laten aanwijzen. Een ander kindje moet dan dat woordje maken door met handen en voeten op de juiste letters te gaan staan. Maar…. je kunt het het woordje natuurlijk ook lopen of in teams spelen. Kortom, er is heel veel mogelijk met deze leuke letterspelmat die het beste aansluit bij het leerniveau van kinderen vanaf 5 jaar (groep 2/3/4/5) van de basisschool.

Vanaf 5 jaar
€ 27,50

Sommetjes

Jumbo

Leer met behulp van de 6 spelletjes eerste sommetjes maken. Om alleen of samen mee te spelen. Weet jij het antwoord op de som? Zoek het juiste cijfer en leg de uitkomst neer.

Vanaf 5 jaar
€ 11,99

Lezen

Jumbo

Met ‘ik leer lezen’ leren kinderen spelenderwijs lezen en woordjes spellen. Alle woordjes zijn zorgvuldig gekozen. Ze bestaan uit maximaal 5 letters en sluiten aan bij de woordenschat van een kind van 5 jaar. Het speciale lettersysteem zorgt ervoor dat kinderen zelfstandig kunnen oefenen.

Vanaf 5 jaar
€ 26,99

Scrabble

Mattel games

Het wereldberoemde woordspel: superleuk om te spelen met vrienden en familie! Vorm met je letterblokjes woorden die aansluiten op de woorden die al op het bord liggen. Als je op een bonsuvakje komt, verdien je extra punten. De speler met de meeste punten is de winnaar!

Ook verkrijgbaar in junior editie (7+)

Vanaf 10 jaar
€ 28,99

Woordzoeker

Gollath

Woordzoeker is een snel woordzoeker spel voor meerdere spelers.
Heb je een woord gevonden? Grijp de groene totem, knijp erin en plaats jouw fiches op het gevonden woord.
Reageer snel, andere spelers kunnen jouw woord kruisen en jouw fiches verwijderen.
Als alle woorden gevonden zijn, is het spel voorbij. De winnaar is diegene van wie de kleur op het speelbord het meeste voorkomt.

Ook verkrijgbaar in junior editie (5+)

Vanaf 7 jaar
€ 26,99

Squla Familiebordspel

Squla

Gooi de dobbelsteen, beantwoord quizvragen over alle vakken van school en verdien zoveel mogelijk punten! Elke speler krijgt vragen op zijn eigen niveau. De speler met de meeste punten wint! Dat is pas leuk leren!

Vanaf 7 jaar
€ 24,99

Taalhelden

KIDSWEEK

De taalhelden komen in actie om samen met jullie de monsters van het spelwoud te verslaan. Het spelwoud zit vol met gevaarlijke wezens die zich voeden met taal en alleen de taalhelden kunnen ze verslaan. Kies je favoriete taalheld, creëer je eigen spelwoud en werk samen om de monsters met jullie taalkennis te verslaan!

Vanaf 7 jaar
€ 19,99

Woordbluf

Denksport

Het creatieve woordspel van Denksport. Daag je vrienden en familie uit voor een tactisch taalspel. Bewapen jezelf met pen en papier en creëer de langste woorden om de meeste punten te verdienen. Alle spelers hebben dezelfde letters tot hun beschikking, dus speel slim om je tegenspelers te verslaan. Lukt het niet een woord te vormen, dan kun je ervoor kiezen om te bluffen. Maar word jij betrapt tijdens het bluffen dan ontvang je strafpunten. Wees creatief met letters of bluf je tegenspelers uit de ronde en bekroon jezelf tot taalkoning met Woordbluf!

Vanaf 8 jaar
€ 14,99

Rijmelarij

Dubbelzes

Oefen spelenderwijs met alle verschillende klanken in woorden en vergroot daarbij je fonemisch bewustzijn, je geheugen en je (rijm)woordenschat!
Rijmelarij is een complete kaartenset met alle klinkers en de meest gebruikelijke combinaties van dubbelklanken!

Vanaf 6 jaar
€ 12,95

Nederland puzzel

Ravensburger

Oefen je topografie met deze puzzel van Nederland met extra grote stukjes!
De kaart is compleet met hoofdsteden, vaarwegen en provincievlaggen.

Vanaf 6 jaar
€ 11,99