Over ons

Wilma startte Kinderboekwinkel De Giraf in 1994. Daarvoor was ze werkzaam als bibliothecaris op een school voor slechtziende kinderen en werkte ze 5 jaar bij Boekhandel de Bengel in Dordrecht. De liefde voor het kinderboek ontstond tijdens de opleiding schoolbibliothecaris. Een collectie-opdracht voor een stage bracht haar in een kinderboekwinkel. Toen was haar droom van een eigen winkel geboren en die droom duurt nog altijd voort. Omdat ze een geweldig team naast haar heeft staan is ze lang niet altijd in de winkel te vinden maar betrokken is ze 24 uur per dag. Met hart en ziel.

Janneke was vanaf de opening van De Giraf al snel vaste klant van de winkel. Ze werkte destijds in de Bibliotheek van Dordrecht. In 1995 werd ze verrast door de vraag of ze in De Giraf wilde komen werken. Er was namelijk een klein ‘girafje’ op komst en Wilma zag Janneke als ideale collega. Dat heeft ze goed aangevoeld want Janneke is gelukkig nooit meer weggegaan. Janneke is een bevlogen allround boekverkoper, maakt de leukste etalages inspelend op actualiteit én zorgt voor mooi gevulde kaartenmolens.

Marina werkte met De Giraf samen als ‘boekenmoeder’ in de Boekwinkel Op School op een school in Zwijndrecht. Toen haar kinderen de school verlieten miste ze het boekenvak en gaf aan wel eens in De Giraf te willen helpen. Daar werd dankbaar gebruik van gemaakt en ook Marina is nooit meer weggegaan. Geef haar een bestellijst van een school en dan weet je dat het tot in de puntjes verzorgd wordt. Haar ervaring op peuterspeelzalen komt ook heel goed van pas. En de belevenissen als voorlezende oma deelt ze ook graag.

Femmie kwam als 15-jarig meisje winkelstage lopen. Tijdens haar eerste jaar op het Grafisch Lyceum begon ze als zaterdaghulp in De Giraf. Na het afronden van de studie was het duidelijk, Femmie wilde het boekenvak verder in. Naast het dagelijkse werk in de winkel verzorgt zij de Social Media en beheert ze de webshop Leesletters. Femmie kent de winkel op haar duimpje en dat komt mede doordat ze altijd maar weer de kasten aan het mooi maken is. Zoek je iets uit de Young Adult kast, dan ben je bij haar aan het goede adres.

Emma kun je wel een geboren en getogen ‘girafje’ noemen want haar moeder Janneke is zo’n beetje getrouwd met De Giraf. Was er een leuke activiteit in de winkel dan was Emma vaak van de partij maar ook een klein klusje doen op z’n tijd vond ze leuk. Toen er steeds grotere klussen kwamen vanuit de bibliotheek AanZet is Emma tijdens een tussenjaar helemaal ingestapt en nog altijd verzorgt zij het inwerken van boeken voor scholen. En wat dacht je van deze website én van de geweldige illustraties? Die zijn van Emma!    

Elseline is zó veelzijdig, amper in deze paar regels te vangen. Ze heeft jarenlang parttime gewerkt voor onze winkel maar begon in 2010 haar eigen (web)winkel Leesletters. Zij is eigenaar van uitgeverij De Inktvis en specialist in theaterlezen. Alles draait bij Elseline om leesplezier voor het kind, ook al ben je niet zo goed in lezen. Sinds 2020 heeft Elseline Leesletters overgedragen aan De Giraf en wij doen ons best dit in haar geest voort te zetten. We noemen Elseline ook wel onze ‘buitendienst’ want haar betrokkenheid en inzet is en blijft groot. En soms helpt ze even mee in de winkel.