Informatief onderbouw

Voor jonge kinderen zijn er informatieve prentenboeken over onderwerpen als beroepen, jaargetijden, wonen, voertuigen, dinosaurussen, dieren en planten. Het beeldmateriaal bestaat meestal uit natuurgetrouwe tekeningen of foto’s. Informatieboeken diepen een onderwerp vaak nog verder uit.

Wij hebben een mooie collectie informatieve boeken voor jonge en oudere kinderen. Een deel van dit aanbod staat ook in de webshop van Leesletters.

Ons huis

Rotraut Susanne Berner

Bij zonsopgang verzamelen de vleermuizen op zolder om uit te rusten.
Een verdieping lager maken Thomas en Niko Lene wakker.
Daaronder wonen Andrea en Frederick. Zij houden van tuinieren en jam maken.
Beneden schilderen Olivier en Bernd de woonkamer.
De kinderen spelen graag in de tuin. Ontdek jij alle dieren?
Daarna wordt het donker en zegt iedereen: welterusten!

Vanaf 3 jaar

Lannoo €14,99

Klinkt goed

Ole Könnecke & Hans Könnecke

Welk geluid maakt een alpenhoorn, een fagot of een sitar? Welk instrument kan slechts één noot voortbrengen? En welk instrument leer je in een halfuur al foutloos te bespelen?
Een grappig en leerzaam boek vol weetjes over 50 muziekinstrumenten, van de accordeon tot de vibrafoon, van de balalaika tot de ukelele. Je leest hoe ze zijn gemaakt, waar ze vandaan komen en hoe je ze bespeelt. Door middel van een QR code kan je van elk instrument een voor de gelegenheid gecomponeerd stukje muziek beluisteren.

Vanaf 5 jaar

Querido €23,50

Charles Darwin

Mark Hoffmann & Maria Isabel Sánchez Vegara (ill.)

Charles Darwin
(Shrewsbury, 12 februari 1809 – Downe, 19 april 1882)
Charles werd geboren in een familie van wetenschappers. Als kind was hij vaak buiten te vinden op het platteland, waar hij tijdens zijn zwerftochten plantenzaadjes, bloemen en insecten verzamelde. Zijn fascinatie voor de natuur bracht hem aan boord van de HMS Beagle, het schip waarmee hij een reis maakte die het wetenschappelijk denken voor altijd zou veranderen.
Dit boek is deel van de serie ‘van klein tot grootst’ waarin in ieder deel het levensverhaal wordt verteld van een bijzonder persoon.

Vanaf 6 jaar

De vier Windstreken €15,99

Willewete – Muziek

Jeroen Schipper, Sanne Ramakers & Hélène Jorna

Wil je alles weten over muziek? In dit boek leer je meer over allerlei soorten muziek, van vroeger en nu, dicht bij huis en over de hele wereld. Je ontdekt ook verschillende types van muziek en soorten instrumenten, hoe muzikanten lezen en wat muziek met je doet. In dit boek vind je ook een grote uitklappagina, een liedje mét geluid en een miniquiz, zodat je een echte expert wordt.
Dit boek is deel van de reeks ‘Willewete’ die bestaat uit informatieve prentenboeken in diverse thema’s voor kinderen vanaf 4 jaar.

Vanaf 6 jaar

Clavis €19,95

Alle feiten (en geruchten) over draken

Nikola Kucharska

Draken zijn geweldige dieren maar wat weet jij eigenlijk over ze? Ontdek in dit boek vol eiten (en nog meer gerchten) met wie ze graag bingo spelen, wanneer drakenkinderen voor het eerst naar school gaan (tip: niet voor hun honderdste verjaardag), welke draken een slecht humeur hebben en waar de kleinste draakjes hun eieren verstoppen (in een kippenren natuurlijk!).

Vanaf 5 jaar

Luitingh-Sijthoff €16,99

Dit is… Natuur!

Kim Merel

Iedereen heeft het altijd over natuur. Maar wat ís natuur nou eigenlijk? Op die vraag geeft Kim Merel antwoord in dit prentenboek waarbij je je kunt blijven verwonderen. Want natuur zie je in de stad en vanuit het heelal. Het is overal op de wereld: op het land, in het water en in de lucht. Je kunt het zien… maar soms ook niet, omdat het zo verschrikkelijk klein is. Maar het is er wel. Het bestaat in de kou en in de warmte, in alle seizoenen. En zelf ben je ook een stukje van die natuur. Ga mee op reis met Kim Merel en ontdek de natuur.

Vanaf 5 jaar

Lemniscaat €15,99

Het dikke vogel boek

Marianne Busser & Ron Schröder

Een grappig en leerzaam boek met daarin heel veel versjes en weetjes over vogels die je in Nederland en België kunt vinden. Zowel kinderen als volwassenen zullen zich verwonderen over alle bijzondere dingen die zich in de natuur afspelen. Want wie wist er bijvoorbeeld dat een aalscholver ook wel een ‘konteklopper’ wordt genoemd? Of dat een buizerd zijn vrouwtje versiert door spectaculaire duikvluchten te maken? En wist je dat ijsvogels een nest in een zelfgegraven tunnel maken?

Vanaf 6 jaar

Moon €19,99

De dokter

Liesbet Slegers

De dokter weet heel veel over het lichaam. Ze weet welke ziektes er bestaan en hoe ze iemand het best kan genezen. In haar doktersjas en met haar doktersspullen onderzoekt ze haar patiënten. Koorts, allerlei soorten pijn, wonden en breuken, medicijnen en spuitjes tegen ziektes, de dokter kent het allemaal. Wat goed dat de dokter er is om je te genezen! En om je te helpen gezond te blijven.
Dit boek is deel van een reeks waarin in ieder boek een ander beroep behandeld wordt.

Vanaf 4 jaar

Clavis €17,95

Het vrolijkste en grootste boek van alle voertuigen

Tom Schamp

Ga mee op een kleurrijke reis in dit kijk- en zoekboek.
Ontdek samen met Otto en Brutus verschillende soorten en modellen voertuigen:
van het paard van Troje tot de Harley Davidson, van de postkoets en de stoomtrein tot de Vespa. En van het skateboard tot de Honda Civic.
Alles loopt op wieltjes met deze leuke weetjes!
-Waarom heeft een racewagen spoilers?
-In welk land kunnen wielrenners de roze trui winnen?
-Met welke auto reden surfers in Californië?

Vanaf 6 jaar

Lannoo €19,99

De levensloop van een kikker

Grace Jones

In de serie Uit een ei! lees je over het leven van dieren die uit een ei of een eitje komen. Dit boek gaat over kikkers. Jij groeit in jouw leven steeds groter. Maar een kikker verandert helemaal: van een kikkervisje tot een kikker die kan ademen op het land. Je komt veel bijzonders te weten. Bijvoorbeeld dat kikkers prooien vangen met hun lange tong! Na het lezen van dit boek kijk je met andere ogen naar kikkers.

Vanaf 7 jaar

Corona €14,50

Kalm aan… en kijk om je heen

Carl Wilkinson & Grace Helmer (ill.)

Na het grote succes van Kalm aan is er nu een tweede deel. In dit boek wordt de tijd vertraagd, zodat je kunt meemaken hoe een ster wordt geboren, hoe een fossiel zich vormt en hoe zandduinen door de woestijn reizen. De natuur is één groot wonder, dat wordt in dit boek opnieuw duidelijk. Beeld voor beeld, prachtig getekend door Grace Helmer, zie je hoe kattenogen opgloeien in het donker, hoe een tornado over het land raast, hoe drijfzand een laars opslokt… Je reist mee met een kokosnoot over zee, ontdekt hoe een bliksemflits zand in glas kan veranderen en hoe een boom frisse lucht in het bos brengt. Veertig verhalen veranderen je blik op je omgeving, laten je beter kijken en je verwonderen over waar je normaal gesproken niet bij stilstaat. Een boek dat je blik voor altijd verandert.

Vanaf 7 jaar

Lemniscaat €19,99