Vanaf 9 jaar

Het assortiment in deze leeftijdscategorie is heel groot. We merken dat de vragen, interesses en leeservaringen bij kinderen van 9 tot 12 jaar erg uiteen lopen. Daarom maken we het aanbod breed. Historische boeken, realistische verhalen, boeken vol magie en fantasy, spanning of juist humor. Favoriete series zijn bijvoorbeeld De Grijze Jager, De waanzinnige boomhut, Leven van een Loser, De magische apotheek, De Tempeljagers.

We laten je op deze website bewust wat andere boeken zien, niet perse uit een serie maar andere mooie boeken die wij graag adviseren.

We hebben een aparte plank met boeken over de oorlog en boeken over mythologie en klassieke verhalen. Ook hebben we een klein assortiment Engelse boeken.

Boeken voor makkelijk lezen staan in de winkel apart. En er zijn luisterboeken. Kijk hiervoor ook in onze webshop

Het van Gogh mysterie

Deron Hicks

Een jongen zit in zijn eentje in een museum. Hij kan zich niets herinneren – niet wie hij is, waar hij vandaan komt, of waarom hij uitzonderlijk veel van kunst weet. Dan blijkt dat er mensen achter hem aanzitten. Heel gevaarlijke mensen. En dus moet de jongen op zoek naar zijn verleden, terwijl hij een stokje probeert te steken voor een van de grootste kunstfraudes ooit. Vol QR-codes van de kunstwerken die je in het boek tegenkomt.

Verwacht: 8 November

Vanaf 10 jaar

Fontein €16,99

Ghost

Jason Reynolds

Maak kennis met Ghost, die zijn hele leven al aan het rennen is – vanaf het moment dat zijn vader jaren geleden een pistool op hem en zijn moeder richtte. En dat rennen, daar is hij heel goed in.
Dan wordt Ghost bij toeval ontdekt door de coach van een hardloopteam. Daarbij horen drie andere kinderen, Sunny, Patina en Lu, die ook allemaal hun eigen verhaal hebben. Algauw krijgt Ghost zowel vrienden als succes binnen het team. Coach is ervan overtuigd dat hij een briljante sprinter zou kunnen worden. Maar dan moet hij wel binnen de lijnen blijven lopen. En dat is soms vreselijk moeilijk…

Vanaf 10 jaar

Condor €15,99

Het boek van Beatrice

Kate DiCamilio & Sophie Blackall (ill.)

Broeder Edik vindt een mysterieus meisje in de stal van zijn klooster. Ze heeft koorts, is bedekt met vuil en bloed en klampt zoch vast aan het oor van Answelica de koppige geit.
Beatrice heeft een geheim dat haar in geaar brengt ze moet in het donker bos op zoek naar het kasteel van een koning die haar dood wenst.
Maar als ze de weg kwijtraakt, weet Beatrice dat zij die van haar houden nooit zullen opgeven haar te zoeken. En dat is alles wat ze moet weten.

Vanaf 9 jaar

Lannoo €17,99

Het wilde meisje

Katherine Rundell

Voor Katherine Rundell bekend werd vanwege geweldige jeugdboeken als De ontdekkingsreiziger en De goede dieven, schreef ze Het wilde meisje. Rundells debuut over een meisje dat opgroeit in de Afrikaanse wildernis en plotseling naar Londen wordt gestuurd, is net zo avontuurlijk en vol magie als haar andere boeken. Wilhelmina Silvers wereld is gemaakt van goud. Ze leeft in alle vrijheid op een boerderij in Afrika met haar vader, haar paard, haar aapje én haar beste vriend. Maar wanneer haar huis wordt verkocht en Wil naar een kostschool in Engeland wordt gestuurd, lijkt alles waar ze zo van houdt door haar vingers te glippen. In Londen komt ze er al snel achter dat leeuwen en hyena’s misschien gevaarlijk zijn, maar niks voorstellen in vergelijking met een groep schoolmeisjes…

Vanaf 10 jaar

Luitingh-Sijthoff €17,99

Twitch

M.G. Leonard

Twitch heeft een passie voor vogels kijken.
Hij heeft drie kippen als huisdier, vier duiven én zwaluwen die in zijn slaapkamer wonen.
Op de eerste dag van de zomervakantie komt hij aan bij zijn geheime schuilplaats en ziet hij overal politie: een veroordeelde overvaller is uit de gevangenis ontsnapt en verstopt zich in het Avesbos.
Kan Twitch zijn talenten voor vogelspotten gebruiken om jacht te maken op de gevaarlijke gevangene en de ontbrekende buit te vinden?

Vanaf 9 jaar

Lannoo €16,99

Wereldspionnen – geen brug te ver

James Ponti

Deel 2 in de Wereld spionnen reeks:
Na hun avontuur in Frankrijk maken de Wereldspionnen zich op voor een nieuwe missie. Maar er blijkt een mol onder de agenten van de geheime dienst te zijn. In een poging die te ontmaskeren belanden Sydney, Brooklyn, Parijs, Rio en Kat in San Francisco. Terwijl ze daar een mogelijk misdrijf onderzoeken, ontdekken ze dat ze zelf ook onder een vergrootglas liggen. Al snel raakt de groep verzeild in een zenuwslopend avontuur vol riskante missies en mysterieuze dubbelagenten…

Vanaf 9 jaar

De Fontein €17,99

De zusjes uit het Verzonken Moeras

Lucy Strange

‘De zusjes uit het Verzonken Moeras’ van Zilveren Griffel-winnaar Lucy Strange is een beklemmend mooi historisch kinderboek vol magie. Zes zusjes wonen op een armzalige boerderij omgeven door moerasland. Hun vader is een tiran. Hun zorgzame grootmoeder probeert hen te beschermen, maar wat als zij er niet meer is? Het dorpje in de moeraslanden krijgt bezoek van een mysterieus circus, waar de drie oudste zusjes op een avond samen heen gaan. De volgende ochtend is Grace, de oudste, spoorloos verdwenen. Kan Willa haar zus redden van haar lot, en tegelijkertijd aan haar eigen noodlot ontsnappen?

Vanaf 10 jaar

Gottmer €18,99

Luna

Pieter Koolwijk & Linde Faas (ill.)

Luna is zo gek nog niet! Luna hoort stemmen die haar lastigvallen. Stemmen die niemand anders kan horen. Daarom zit ze in Huize Hoopvol. Toch is haar leven sinds kort iets beter: ieder weekend mag ze bij Ties logeren. Zijn ouders denken niet dat ze gek is. Bovendien is Gozert daar: de onzichtbare vriend van Ties, die Luna ook kan horen. Maar er komt een einde aan die fijne periode als Luna’s moeder haar meeneemt naar het verlaten vakantiepark van haar vader. Daar is helemaal niets te beleven. Hoewel… Gozert is meegekomen. En het vakantiepark blijkt toch niet zo verlaten… ‘Luna’ speelt zich af in de wereld van ‘Gozert’ maar kan ook goed los gelezen worden.

Vanaf 10 jaar

Lemniscaat €15,99

De terugkeer van de troonopvolger

Pieter Koolwijk & Linde Faas (ill.)

Deel 2 in de serie: Vleugels van vuur
De vijf drakenjongen zijn aan een groot gevaar ontsnapt, maar hun missie om vrede te brengen in het drakenrijk Pyrra is nog lang niet volbracht. Ze zoeken hun toevlucht in het onderwaterkoninkrijk van de ZeeVleugels, waar Tsunami met open armen wordt verwelkomd door haar moeder, Koningin Koraal. Maar al snel blijkt het leven in zee toch niet zo perfect.
Een mysterieuze moordenaar is op jacht in het Zeerijk en lijkt het op de drakenjongen voorzien te hebben. In de Diepzee sluimeren verraad en duistere geheimen. Kan Tsunami haar thuis en haar vrienden wel allebei beschermen?

Vanaf 9 jaar

Gottmer €16,99

Het ministerie van oplossingen en de zilverjongen

Sanne Rooseboom

We helpen iedereen, niet alleen wie we aardig vinden. Dat is een van de strenge regels van het eeuwenoude Ministerie van Oplossingen, dat anoniem de problemen van andere mensen oplost. In de praktijk valt die regel de elfjarige Nina niet mee. Want het Ministerie probeert de problemen van Ralf op te lossen, een jongen die altijd zó kwaad en onaardig doet, dat Nina hem helemaal niet wíl helpen.
Maar Ralf is ook een jongen die het ontzettend zwaar heeft door de moeizame scheiding van zijn ouders. Het gaat steeds slechter op school, hij slaat kinderen op het voetbalveld en de enige vriend die hij nog heeft, wil dat hij dingen gaat stelen. De andere leden van het Ministerie, Alfa, Ruben, Kai, de oude dames Vis en Tirza, vinden dat ze iets voor hem moeten doen. En Nina? Nina doet mee. Met tegenzin. 

Vanaf 10 jaar

Van Goor €15,99

De Erfenis van Villa Evie

Anna Ruhe

Deel 6 in de serie van de Magische Apotheek
Lucie en haar vrienden staan voor hun grootste uitdaging ooit. Hun vijand Edgar de Richemont is van plan alle sentifleurs ter wereld uit te roeien. En om dat plan uit te voeren heeft hij het meteoorpoeder uit de magische apotheek nodig.
Samen met Elodie en de oude geurapotheker Daan de Bruijn bedenkt Lucie de ene geur na de andere waarmee ze de magische apotheek die onder Villa Evie ligt kan beschermen. Ondertussen ontdekt Lucie dat de villa haar lijkt te helpen. Schijnbaar uit het niets duiken er kamers en verborgen gangen op die ze nog nooit eerder was tegengekomen. Maar Edgar is gevaarlijker dan ooit. En hij is tot alles in staat om te krijgen wat hij wil…

Vanaf 10 jaar

Van Holkema & Warendorf €17,99

Lampje

Annet Schaap

Dit is een verhaal over de zee. Over geheimzinnige zeewezens en woeste piraten. Over het Zwarte Huis van de Admiraal, waarvan ze zeggen dat er een monster woont. Over een grijze vuurtoren op een eiland dat nog net vastzit aan het vaste land. Over Lampje, de dochter van de vuurtorenwachter, die iedere avond de eenenzestig treden beklimt om het licht aan te steken. Over een stormachtige avond, waarop de lucifers op zijn en alles misgaat.
Maar vooral over dapper zijn en meer kunnen dan je ooit had gedacht.

Vanaf 10 jaar

Querido €20,99

Skandar en de eenhoorndief

A.F. Steadman

Skandar Smith droomt er al zijn hele leven van om een eenhoornrijder te worden. Om een van die geluksvogels te zijn die een eenhoorn uit het ei mogen laten kruipen. Om er een onbreekbare band mee te krijgen, om samen te trainen en de ultieme race te winnen. Om een held te zijn.
Maar net op het moment dat Skandars droom lijkt uit te komen, doemt er een gevaar op dat groter is dan hij ooit voor mogelijk had gehouden. Een duistere, kwaadaardige vijand heeft de sterkste eenhoorn van het Eiland gestolen. En terwijl het onheil steeds dichterbij sluipt, ontdekt Skandar een geheim dat de wereld zoals hij die kent voorgoed kan wegvagen.

Vanaf 11 jaar

Querido €19,99

Mus & Kapitein Kwaadbaard en de koers naar de kraken

Kevin Hassin & Linde Faas (ill.)

Mus en kapitein Kwaadbaard hebben Zeeburgerdam nog maar net bevrijd uit handen van een piratenbende of ze belanden alweer in een nieuw avontuur. In het zeewater drijft venijn: een extreem gevaarlijk goedje dat alles aantast. Het venijn is afkomstig van de Kraken, een gigantische octopus. Mus en haar vrienden maken jacht op het zeemonster. Maar hun zoektocht is niet zonder problemen en de enige die de Kraken ooit heeft gezien, weigert te praten en hen te helpen. Tot overmaat van ramp komt Mus achter een groot geheim…

Vanaf 9 jaar

Luitingh-Sijthoff €17,99