Vanaf 9 jaar

Het assortiment in deze leeftijdscategorie is heel groot. We merken dat de vragen, interesses en leeservaringen bij kinderen van 9 tot 12 jaar erg uiteen lopen. Daarom maken we het aanbod breed. Historische boeken, realistische verhalen, boeken vol magie en fantasy, spanning of juist humor. Favoriete series zijn bijvoorbeeld De Grijze Jager, De waanzinnige boomhut, Leven van een Loser, De magische apotheek, De Tempeljagers.

We laten je op deze website bewust wat andere boeken zien, niet perse uit een serie maar andere mooie boeken die wij graag adviseren.

We hebben een aparte plank met boeken over de oorlog en boeken over mythologie en klassieke verhalen. Ook hebben we een klein assortiment Engelse boeken.

Boeken voor makkelijk lezen staan in de winkel apart. En er zijn luisterboeken. Kijk hiervoor ook in onze webshop

Oerbloed – De Raadselbreker

Rob Koops

De dertienjarige Obbe leidt een zorgeloos leven in de Boekenburcht, de plek waar alle kennis van het rijk Norgië wordt bewaard. Totdat hij op een dag per ongeluk het geheimzinnige Zevende Boek vindt, een boek met bijzondere krachten, dat nooit in verkeerde handen mag vallen. Tot Obbes afschuw wordt uitgerekend hij aangewezen als de langverwachte Raadselbreker die het boek in veiligheid moet brengen. Had hij dat stomme boek maar nooit gevonden!
Met frisse tegenzin begint hij aan een levensgevaarlijke tocht. Onderweg ontmoet hij Darja, een meisje dat al snel heel belangrijk voor hem wordt. Samen nemen ze het op tegen beren, rovers en nevelgeesten. Maar vooral tegen de boosaardige Rafenna, die hen op de hielen zit om het boek te pakken te krijgen…

Vanaf 10 jaar

Harper Collins €19,99

Hart van staal

Simon van der Geest

Ravi is wanhopig. Concerten waren al niet meer toegestaan op het eiland, maar nu worden ook muziekinstrumenten verboden! Muziek zou gevaarlijk zijn voor de gezondheid. Hoe kan Ravi nou leven zonder zijn gitaar? Zijn ouders begrijpen niets van zijn paniek, maar met hen is sowieso iets raars aan de hand. Ravi heeft op een nacht ontdekt dat ze slapen met hun ogen wijd open, en dat er blauw licht uit hun oren schijnt…
Via een oproep komt hij erachter dat hij niet de enige is; ook Zina uit zijn klas heeft vreemde dingen gemerkt aan haar vader. Op een geheime plek in het bos ontmoeten ze Blinker en Mink, die hen de schokkende waarheid vertellen. Hun ouders zijn geen mensen, maar robots!

Vanaf 10 jaar

Querido €18,99

We moeten je iets vertellen

Marlies Slegers

De ouders van de 13-jarige Hazel gaan scheiden en Hazel wordt naar haar oma gestuurd. Daar heeft ze helemaal geen zin in, want hoe kan ze haar ouders bij elkaar houden als ze weg is? Terwijl ze het rommelige huis van haar dementerende oma opruimt, vindt ze een doos vol foto’s en spullen van haar vader en een stapeltje geheime brieven van haar opa. Hazel beseft dat haar missie om haar ouders bij elkaar te houden kansloos is. Ondertussen leert ze op het eiland Kean kennen, de dromerige jongen die gedichten citeert, zijn bijzondere neef Raaf en oma’s blinde hond, Vincent. Die zomer leert ze alles over loslaten en accepteren, in al zijn vormen…

Vanaf 10 jaar

Luithing Sijthoff €15,99

Missie afbreken

Pieter Koolwijk & Linde Faas

Hij werd door iedereen in het hart gesloten en won goud: Gozert. Maar Gozert was het verhaal van Ties. Hoe gaat het eigenlijk met Gozert zelf? Ties heeft hem steeds minder nodig, want hij heeft Luna en Roberto en ouders die hem begrijpen. Gozert heeft het gevoel dat hij soms bijna wordt vergeten en dat gevoel wordt nog sterker als Luna en Ties een eigen missie hebben – een missie waar Gozert eigenlijk niets mee van doen wil hebben, want die heeft te maken met Huize Hopeloos. De plek waar hij het allerongelukkigst ooit was. Maar terwijl Gozert het steeds vaker zonder Ties en Luna moet stellen, ontdekt hij dat er meer zijn zoals hij. En dat het niet goed met hen gaat als hun mensen geen aandacht meer aan hen besteden. Het derde boek over de wereld van Gozert is opnieuw een superfantastisch avontuur – dat is fantastisch met een superheldencape om – maar wel een met een schurend randje. Want Gozert moet een beslissing nemen. Hoort hij nou wel of niet bij de levende kinderen?

Vanaf 10 jaar

Lemniscaat €15,99

Gespot

M.G. Leonard

Jack redt een gewonde kat en vermoedt al snel dat dit het werk is van een dierenbeul. Vastberaden gaat hij op onderzoek uit.
Zijn vriend Twitch hoort dat er een lammergier onderweg is naar Poeldal. Is die zeldzame vogel ook in gevaar?
Ze stuiten op een duister complot. Kunnen Jack en Twitch de zaak oplossen voor het te laat is?

Verwacht: 15 februari

Vanaf 10 jaar

Lannoo €16,99

Het van Gogh mysterie

Deron Hicks

Een jongen zit in zijn eentje in een museum. Hij kan zich niets herinneren – niet wie hij is, waar hij vandaan komt, of waarom hij uitzonderlijk veel van kunst weet. Dan blijkt dat er mensen achter hem aanzitten. Heel gevaarlijke mensen. En dus moet de jongen op zoek naar zijn verleden, terwijl hij een stokje probeert te steken voor een van de grootste kunstfraudes ooit. Vol QR-codes van de kunstwerken die je in het boek tegenkomt.

Verwacht: 8 November

Vanaf 10 jaar

Fontein €16,99

Ghost

Jason Reynolds

Maak kennis met Ghost, die zijn hele leven al aan het rennen is – vanaf het moment dat zijn vader jaren geleden een pistool op hem en zijn moeder richtte. En dat rennen, daar is hij heel goed in.
Dan wordt Ghost bij toeval ontdekt door de coach van een hardloopteam. Daarbij horen drie andere kinderen, Sunny, Patina en Lu, die ook allemaal hun eigen verhaal hebben. Algauw krijgt Ghost zowel vrienden als succes binnen het team. Coach is ervan overtuigd dat hij een briljante sprinter zou kunnen worden. Maar dan moet hij wel binnen de lijnen blijven lopen. En dat is soms vreselijk moeilijk…

Vanaf 10 jaar

Condor €15,99

Het boek van Beatrice

Kate DiCamilio & Sophie Blackall (ill.)

Broeder Edik vindt een mysterieus meisje in de stal van zijn klooster. Ze heeft koorts, is bedekt met vuil en bloed en klampt zoch vast aan het oor van Answelica de koppige geit.
Beatrice heeft een geheim dat haar in geaar brengt ze moet in het donker bos op zoek naar het kasteel van een koning die haar dood wenst.
Maar als ze de weg kwijtraakt, weet Beatrice dat zij die van haar houden nooit zullen opgeven haar te zoeken. En dat is alles wat ze moet weten.

Vanaf 9 jaar

Lannoo €17,99

Het wilde meisje

Katherine Rundell

Voor Katherine Rundell bekend werd vanwege geweldige jeugdboeken als De ontdekkingsreiziger en De goede dieven, schreef ze Het wilde meisje. Rundells debuut over een meisje dat opgroeit in de Afrikaanse wildernis en plotseling naar Londen wordt gestuurd, is net zo avontuurlijk en vol magie als haar andere boeken. Wilhelmina Silvers wereld is gemaakt van goud. Ze leeft in alle vrijheid op een boerderij in Afrika met haar vader, haar paard, haar aapje én haar beste vriend. Maar wanneer haar huis wordt verkocht en Wil naar een kostschool in Engeland wordt gestuurd, lijkt alles waar ze zo van houdt door haar vingers te glippen. In Londen komt ze er al snel achter dat leeuwen en hyena’s misschien gevaarlijk zijn, maar niks voorstellen in vergelijking met een groep schoolmeisjes…

Vanaf 10 jaar

Luitingh-Sijthoff €17,99

Wereldspionnen – geen brug te ver

James Ponti

Deel 2 in de Wereld spionnen reeks:
Na hun avontuur in Frankrijk maken de Wereldspionnen zich op voor een nieuwe missie. Maar er blijkt een mol onder de agenten van de geheime dienst te zijn. In een poging die te ontmaskeren belanden Sydney, Brooklyn, Parijs, Rio en Kat in San Francisco. Terwijl ze daar een mogelijk misdrijf onderzoeken, ontdekken ze dat ze zelf ook onder een vergrootglas liggen. Al snel raakt de groep verzeild in een zenuwslopend avontuur vol riskante missies en mysterieuze dubbelagenten…

Vanaf 9 jaar

De Fontein €17,99

De zusjes uit het Verzonken Moeras

Lucy Strange

‘De zusjes uit het Verzonken Moeras’ van Zilveren Griffel-winnaar Lucy Strange is een beklemmend mooi historisch kinderboek vol magie. Zes zusjes wonen op een armzalige boerderij omgeven door moerasland. Hun vader is een tiran. Hun zorgzame grootmoeder probeert hen te beschermen, maar wat als zij er niet meer is? Het dorpje in de moeraslanden krijgt bezoek van een mysterieus circus, waar de drie oudste zusjes op een avond samen heen gaan. De volgende ochtend is Grace, de oudste, spoorloos verdwenen. Kan Willa haar zus redden van haar lot, en tegelijkertijd aan haar eigen noodlot ontsnappen?

Vanaf 10 jaar

Gottmer €18,99

De terugkeer van de troonopvolger

Pieter Koolwijk & Linde Faas (ill.)

Deel 2 in de serie: Vleugels van vuur
De vijf drakenjongen zijn aan een groot gevaar ontsnapt, maar hun missie om vrede te brengen in het drakenrijk Pyrra is nog lang niet volbracht. Ze zoeken hun toevlucht in het onderwaterkoninkrijk van de ZeeVleugels, waar Tsunami met open armen wordt verwelkomd door haar moeder, Koningin Koraal. Maar al snel blijkt het leven in zee toch niet zo perfect.
Een mysterieuze moordenaar is op jacht in het Zeerijk en lijkt het op de drakenjongen voorzien te hebben. In de Diepzee sluimeren verraad en duistere geheimen. Kan Tsunami haar thuis en haar vrienden wel allebei beschermen?

Vanaf 9 jaar

Gottmer €16,99

Het ministerie van oplossingen en de zilverjongen

Sanne Rooseboom

We helpen iedereen, niet alleen wie we aardig vinden. Dat is een van de strenge regels van het eeuwenoude Ministerie van Oplossingen, dat anoniem de problemen van andere mensen oplost. In de praktijk valt die regel de elfjarige Nina niet mee. Want het Ministerie probeert de problemen van Ralf op te lossen, een jongen die altijd zó kwaad en onaardig doet, dat Nina hem helemaal niet wíl helpen.
Maar Ralf is ook een jongen die het ontzettend zwaar heeft door de moeizame scheiding van zijn ouders. Het gaat steeds slechter op school, hij slaat kinderen op het voetbalveld en de enige vriend die hij nog heeft, wil dat hij dingen gaat stelen. De andere leden van het Ministerie, Alfa, Ruben, Kai, de oude dames Vis en Tirza, vinden dat ze iets voor hem moeten doen. En Nina? Nina doet mee. Met tegenzin. 

Vanaf 10 jaar

Van Goor €15,99

De Erfenis van Villa Evie

Anna Ruhe

Deel 6 in de serie van de Magische Apotheek
Lucie en haar vrienden staan voor hun grootste uitdaging ooit. Hun vijand Edgar de Richemont is van plan alle sentifleurs ter wereld uit te roeien. En om dat plan uit te voeren heeft hij het meteoorpoeder uit de magische apotheek nodig.
Samen met Elodie en de oude geurapotheker Daan de Bruijn bedenkt Lucie de ene geur na de andere waarmee ze de magische apotheek die onder Villa Evie ligt kan beschermen. Ondertussen ontdekt Lucie dat de villa haar lijkt te helpen. Schijnbaar uit het niets duiken er kamers en verborgen gangen op die ze nog nooit eerder was tegengekomen. Maar Edgar is gevaarlijker dan ooit. En hij is tot alles in staat om te krijgen wat hij wil…

Vanaf 10 jaar

Van Holkema & Warendorf €17,99

Lampje

Annet Schaap

Dit is een verhaal over de zee. Over geheimzinnige zeewezens en woeste piraten. Over het Zwarte Huis van de Admiraal, waarvan ze zeggen dat er een monster woont. Over een grijze vuurtoren op een eiland dat nog net vastzit aan het vaste land. Over Lampje, de dochter van de vuurtorenwachter, die iedere avond de eenenzestig treden beklimt om het licht aan te steken. Over een stormachtige avond, waarop de lucifers op zijn en alles misgaat.
Maar vooral over dapper zijn en meer kunnen dan je ooit had gedacht.

Vanaf 10 jaar

Querido €20,99

Skandar en de eenhoorndief

A.F. Steadman

Skandar Smith droomt er al zijn hele leven van om een eenhoornrijder te worden. Om een van die geluksvogels te zijn die een eenhoorn uit het ei mogen laten kruipen. Om er een onbreekbare band mee te krijgen, om samen te trainen en de ultieme race te winnen. Om een held te zijn.
Maar net op het moment dat Skandars droom lijkt uit te komen, doemt er een gevaar op dat groter is dan hij ooit voor mogelijk had gehouden. Een duistere, kwaadaardige vijand heeft de sterkste eenhoorn van het Eiland gestolen. En terwijl het onheil steeds dichterbij sluipt, ontdekt Skandar een geheim dat de wereld zoals hij die kent voorgoed kan wegvagen.

Vanaf 11 jaar

Querido €19,99

Mus & Kapitein Kwaadbaard en de koers naar de kraken

Kevin Hassin & Linde Faas (ill.)

Mus en kapitein Kwaadbaard hebben Zeeburgerdam nog maar net bevrijd uit handen van een piratenbende of ze belanden alweer in een nieuw avontuur. In het zeewater drijft venijn: een extreem gevaarlijk goedje dat alles aantast. Het venijn is afkomstig van de Kraken, een gigantische octopus. Mus en haar vrienden maken jacht op het zeemonster. Maar hun zoektocht is niet zonder problemen en de enige die de Kraken ooit heeft gezien, weigert te praten en hen te helpen. Tot overmaat van ramp komt Mus achter een groot geheim…

Vanaf 9 jaar

Luitingh-Sijthoff €17,99